De laatste week van 2018 is aangebroken, hét moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat was het weer een jaar! Een jaar vol nieuwe ontwikkelingen op e-commerce gebied en binnen Sendcloud. De nieuwste ontwikkelingen en klantvragen inspireren ons altijd om nieuwe content te ontwikkelen. Een goed moment dus om de best gelezen artikelen van 2018 voor je op een rijtje te zetten. Op naar 2019!

De 10 best gelezen artikelen van 2018

Bij Sendcloud houden we van releases. Maar buiten grote lanceringen, vinden we het ook super leuk om aan onze blog te werken en te zien waar jij het meest geïnteresseerd in bent. Dit geeft ons ook weer nieuwe ideeën voor 2019. Mocht je interesse hebben in een artikel over een bepaald onderwerp, laat het ons dan vooral weten!

Voor nu sommen we de best gelezen artikelen, in willekeurige volgorde, voor je op.

1. Amazon komt naar België: hoe ga je hier als webshop mee om?

De grootste e-commerce speler van de wereld, Amazon, heeft al enige tijd een oogje op de Belgische markt. Eerder in 2018 kondigden ze aan dat ze zo’n 19 productcategorieën aan het Belgische domein toe zouden voegen.

Tot op heden is dat nog niet gebeurd, maar omdat Amazon een grote invloed heeft schreven we er een artikel over. Want wat doet Amazon precies en wat zijn de gevolgen van een volledige marktintroductie? En wat gaat Amazon doen met amazon.be dat niet eens van Amazon is? Je leest het in dit artikel.

Amazon komt naar Nederland, wat nu?

2. Tips voor het goedkoper verzenden van je pakketten

Tegenwoordig is het aanbieden van gratis verzending eerder regel dan uitzondering. De verzending van pakketten is één van de grootste kostenposten voor webshops. Als webwinkelier wil je je verzendkosten zo laag mogelijk houden om de winstmarge intact te houden, maar hoe doe je dat?

We schreven een artikel met 10 opmerkelijke tips om goedkoper te verzenden. Van onderhandelingen tot verzenden naar afhaalpunten: als je wilt besparen op de kosten van verzending mag je dit artikel niet missen.

3. Het herroepingsrecht, wat betekent het voor de retouren en zendingen van mijn webshop?

Wanneer je een webshop runt, kun je niet om het retourrecht heen. Het is voor consumenten namelijk lastig om producten online te beoordelen. De Europese Unie heeft daarom het herroepingsrecht  (ofwel retourrecht) in het leven geroepen.

Veel webwinkeliers zien retouren als iets negatiefs, maar een goed retourbeleid kan juist een positieve invloed hebben op je webshop. In het herroepingsrecht artikel delen we alles dat je moet weten over het retourrecht en vertellen we je hoe het omzetverhogend kan werken voor je webshop.

herroepingsrecht

4. BTW over verzendkosten, zo simpel is het!

We krijgen regelmatig vragen over het berekenen van BTW over de verzendkosten. Dat is niet zo gek, want de regels van de belastingdienst kunnen soms ook best ingewikkeld zijn. Daarom schreven we een artikel waarin we vragen beantwoorden als: waarom moet ik BTW over verzendkosten rekenen? Hoe bereken ik het door aan mijn klanten? In het artikel vind je niet alleen belangrijke informatie zoals de btw-tarieven, maar ook handige tips.

5. GDPR: is jouw webwinkel klaar voor de nieuwe privacywetgeving?

Sinds mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ookwel GDPR), de nieuwe Europese privacywetgeving, van toepassing op alle lidstaten van de EU. Indien je geregeld aan consumenten in andere Europese landen verkoopt, geeft deze wet je wat rechtszekerheid. Maar ook als webwinkelier dien je aan bepaalde aspecten te voldoen. We schreven er daarom een uitgebreid artikel over.

6. 10 tips voor probleemloos internationaal verzenden

Verstuur je producten naar het buitenland? Zeker wanneer je producten buiten de EU verzendt, zijn er een heleboel aspecten om rekening mee te houden. Denk aan regels met betrekking tot douane- en invoerrechten. Daarnaast hanteert elke vervoerder weer net wat andere eisen en voorwaarden.

Indien je probleemloos internationaal wilt verzenden, lees dan zeker ons artikel waarin we 10 tips met je delen. Van de levertijd tot de adressering en de Incoterms: het komt allemaal aan bod.

7. Hoe start ik een webshop? Het ultieme stappenplan voor direct succes

Er komen steeds meer nieuwe webshops bij en dat is niet gek, want de markt biedt veel kansen. Maar als je een webshop wilt starten, dien je met heel wat zaken rekening te houden. We merken dan ook dat er nog heel wat vragen zijn over het opzetten van een webshop. Bij Sendcloud helpen we je graag op weg en daarom schreven we een ultiem stappenplan voor een succesvolle webshop!

8. Webshop starten? De spelregels in 5 veelgestelde vragen

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om een webshop te starten, dankzij verschillende webshopsystemen en plugins. Zelfs als je geen enkele technische kennis hebt, kun je een mooie webshop opzetten. Helaas is het fiscale en juridische deel wat moeilijker om te begrijpen.

Waar moet je als beginnende webwinkelier precies op letten? We vroegen het Xerius, het ondernemersloket voor zelfstandigen. Zij hebben door middel van 5 veelgestelde vragen de belangrijkste spelregels op een rij gezet.

9. Bpost, DPD of DHL, welke vervoerder past bij jouw webshop?

Met de steeds hoger wordende eisen van consumenten gaan de ontwikkelingen op e-commerce gebied ontzettend snel. Er komen steeds meer nieuwe verzendopties én nieuwe vervoerders bij. Zie je daardoor door de bomen het bos niet meer? We schreven een artikel waarin we je inzicht geven in de verschillende vervoerders zoals bpost, DPD en DHL. Daarnaast ontdek je waarom een multi-carrier oplossing voor jou misschien wel de beste is.

Welke vervoerder past bij je webshop? PostNL, DPD, DHL, UPS en meer

10. 3 webshop strategieën om te verkopen op een online marktplaats

Het marktaandeel van e-commerce platformen zoals Zalando en Bol.com blijft groeien, dankzij een grote naamsbekendheid en belangrijke technologische ontwikkelingen. Consumenten shoppen dan ook veelvuldig bij deze grote partijen. De verwachting is dat binnen twee jaar ruim 40% van alle online aankopen gedaan zal worden via dit soort marktplaatsen.

Maar wat voor invloed heeft dit op webshops en hoe kun je profiteren van de opkomst van online marktplaatsen? We schreven een artikel met 3 webshop strategieën om te verkopen op online marktplaatsen.

Online marktplaats verkopen

Waar wil jij meer over weten in 2019?

We kijken uit naar een mooi 2019 met veel nieuwe ontwikkelingen en artikelen. Mis je een bepaald artikel of heb je vragen omtrent een specifiek onderwerp binnen de logistiek of e-commerce? Laat dan gerust een reactie achter, zodat wij er mee aan de slag kunnen gaan. We wensen je veel succes en orders toe in 2019!

Beoordeel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt

0/5 0 ratings

Leave a Reply