WooCommerce is een veelgebruikt shopsysteem en net zoals bij Shopify en Magento zijn er een heleboel plugins ontwikkeld om je WordPress webshop te optimaliseren. Om je verkopen in het nieuwe jaar een boost te geven, is het van belang om je webshop zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijk in te richten. Hierbij kun je verschillende WooCommerce plugins inzetten. Maar welke extensies zijn nu de beste? Voor het geval je door de bomen het bos niet meer ziet, zetten wij de 13 beste Woocommerce extensies voor 2018 voor je op een rij.

Voordat je aan de slag gaat met WooCommerce extensies

WooCommerce is een redelijk eenvoudig shopsysteem voor WordPress webshops. Daardoor biedt het systeem in sommige gevallen echter maar beperkte mogelijkheden. Gelukkig zijn er daarvoor extensies in het leven geroepen. Deze zijn ontwikkeld om je webshop verder af te stemmen op jouw specifieke wensen. Of deze wensen nu te maken hebben met het invoeren van producten, met marketing of met het afronden van bestellingen: er zijn een heleboel handige plugins beschikbaar. Wij hebben ons voor je verdiept in de musthave extensies voor WooCommerce.

De 13 beste WooCommerce extensies voor je webshop

Hoewel extensies je kunnen helpen bij het optimaliseren van je webshop, kan het gebruik van teveel plugins je webshop juist ook vertragen. Beoordeel daarom altijd welke apps voor jouw webshop het meest van belang zijn. Reviews van andere WooCommerce gebruikers kunnen je hierbij helpen. En vergeet vooral ook niet om een back-up te maken van je webshop, voordat je aan de slag gaat met de extensies. Als er dan iets fout gaat, kun je het gelukkig nog terugdraaien. Hieronder delen we de 13 beste Woocommerce extensies voor 2018.

Frontend gerelateerde plugins

YITH zoom magnifier: Maak je producten beter zichtbaar

We gaven net al aan dat een goede visuele weergave ontzettend belangrijk is. Het kan voor consumenten namelijk moeilijk zijn om de kleur of het design in te schatten via een beeldscherm. Je kunt het jouw bezoekers makkelijker maken door een zoom optie toe te voegen aan je WooCommerce webshop. Anno 2018 is deze functie onmisbaar in je webshop. Zo kan je klant namelijk inzoomen op producten om de details te bekijken. Door deze mogelijkheid te bieden, verklein je de kans dat de klant je webshop verlaat, omdat hij het product niet goed kan beoordelen. En het mooie is: van deze plugin kun je gratis gebruik maken. Waar wacht je nog op?

Zoom Magnifier

2 Dynamic Pricing: Pas eenvoudig kortingen toe voor je klanten

Om kortingen op ieder gewenst moment en op iedere klantgroep door te kunnen voeren, is Dynamic Pricing de ideale plugin. Het kan namelijk nogal ingewikkeld zijn om kortingen op specifieke producten in de webshop toe te passen. Ook het segmenteren van je doelgroep om ze een mooie korting aan te bieden, is zonder plugin lastig. Met behulp van de WooCommerce Dynamic Pricing extensie kun je korting geven op specifieke producten, bepaalde categorieën en bijvoorbeeld aan vaste klanten om een klantrelatie op te bouwen. Deze extensie kost $129.

Dynamic Pricing

WooCommerce Multilingual: Vertaal je website en ga internationaal

Verkoop je jouw producten alleen binnen Nederland? Of heb je misschien wel ambities om internationaal te gaan met je webshop? De internationale e-commerce markt wordt voor 2020 drie keer zo groot en groeit tweemaal sneller dan de binnenlandse e-commerce. Mis die kansen niet! Om je pagina’s regelrecht te kopiëren voor een ander land, is er gelukkig een gratis extensie beschikbaar: Multilingual. Je dient hiervoor wel de WPML plugin te hebben, een plugin die $79 kost. De WPML plugin is enkel geschikt voor WordPress, maar met de Multilingual plugin kun je WPML ook voor WooCommerce gebruiken. De plugins helpen je bij het vertalen van productteksten en categorieteksten. Dan kun je de tijd die je over hebt mooi inzetten om meer internationale klanten te bereiken en zo je omzet te verhogen.

WooCommerce multilingual

4 Currency Switcher: Laat je klant de juiste valuta kiezen 

Een mooie aanvulling op de vorige plugin is Currency Switcher. De naam zegt het eigenlijk al: deze extensie maakt het voor je klanten mogelijk om eenvoudig van valuta te switchen. Dankzij de plugin krijgen je klanten de prijs volgens de huidige koers in de juiste valuta te zien. Hiermee verklein je de kans dat je klanten bij de check-out uiteindelijk afhaken, omdat de prijs in hun gewenste valuta hoger blijkt te zijn. De plugin is gratis te downloaden, maar daarbij kun je wel maar gebruik maken van twee verschillende valuta’s. Bij de Premium versie kun je zoveel valuta’s als nodig inzetten, daar betaal je een bedrag van $29 voor.

Currency Switcher

Backend gerelateerde plugins

5 Yoast SEO: Optimaliseer je vindbaarheid in Google

Naast productgerelateerde plugins zijn er ook plugins beschikbaar voor het optimaliseren van de achterkant van je webshop. De WooCommerce Yoast SEO plugin is een musthave voor het verbeteren van je vindbaarheid in Google. En ook al heb je weinig tot geen kennis van SEO (ofwel zoekmachineoptimalisatie), de Yoast plugin maakt het je makkelijk. Door middel van rode, groene en gele bolletjes geeft deze extensie aan wat er verbeterd kan worden aan de vindbaarheid van je webshop én hoe je dit kunt doen. Deze plugin kost €49 maar voor de premium versie met meer features, zoals een redirect tool en video tutorials, betaal je een hoger bedrag.

Yoast SEO

6 Redirection: Beheer gebroken links voor een betere conversie

Een gebruiksvriendelijke website is ontzettend belangrijk en goed werkende links spelen hierbij een grote rol. Een gebroken link heeft namelijk een negatieve invloed op je webshop conversie. Het kan echter moeilijk zijn om gebroken links op te sporen en/of te wijzigen. De Redirection plugin kan je hierbij gelukkig helpen. Hiermee kun je namelijk eenvoudig redirects aanmaken en gebroken links aanpakken. Op deze manier voorkom je errors die ervoor kunnen zorgen dat klanten je webshop verlaten. Bij deze plugin is er geen sprake van een betaalde versie: de plugin is gratis te downloaden.

Redirection WooCommerce

7 Wordfence Security: Beveilig je website tegen hackers

De Wordfence Security plugin behoort ook zeker tot het lijstje van de beste WooCommerce extensies. Als je denkt dat je je webshop goed beveiligd hebt tegen hackers, denk er dan nog maar een tweede keer over na. Een ingewikkeld wachtwoord instellen is helaas niet meer voldoende tegen aanvallen van hackers… Een voortdurende beveiligingsscan geeft je een alert als er zich een beveiligingsrisico voordoet. En dat is nodig, ook voor de gegevens van klanten die bij je kopen. Bovendien biedt de plugin een firewall om aanvallen te voorkomen. Met deze extensie krijg je een handig inzicht in de beveiliging van je webshop. Ook deze extensie is gratis te downloaden.

Wordfence

8 WP Rocket: Versnel je shop voor meer sales

Naast een sterke beveiliging is de snelheid van je webshop ook ontzettend belangrijk. Tegenwoordig wachten websitebezoekers niet meer tot een website volledig geladen is. Zodra het te lang duurt voordat de volledige inhoud wordt weergegeven, zijn je (potentiële) klanten al bij de concurrent beland. Zeker wanneer je meerdere plugins downloadt en inzet voor je webshop, kan je website trager worden. Een plugin als WP Rocket is dus eigenlijk onmisbaar. Hoewel W3 Total Cache een veelgebruikte gratis plugin is, is deze al een tijdje niet meer geüpdate. Dit kan problemen veroorzaken aan je webshop en dat is het laatste dat je wil. WP Rocket kost $39 per maand en is compatibel met je WooCommerce shop. Het is één van de snelste cach plugins en de plugin heeft goede technische support. Het kost dus iets per maand, maar dan heb je ook wat. En zonder cach plugin, kun je veel omzet mislopen. Wij vinden het dus zeker een aanrader voor 2018.

WooCommerce cach plugin

Plugins voor de check-out en meer

9 Direct Checkout: Maak het je klant makkelijk om af te rekenen

Als je je klanten eenmaal hebt overtuigd om jouw product te kopen, moet de bestelling natuurlijk wel nog worden afgerond. Hoe zorg je nu dat je klanten niet bij de checkout fase alsnog je webshop verlaten? Ook daarbij kan een extensie helpen. De gratis WooCommerce Direct Checkout plugin behoort daarom ook tot één van de beste WooCommerce extensies. Het aantal orders zal stijgen, doordat het checkout proces een stuk korter en dus makkelijker wordt. De plugin maakt het namelijk mogelijk om de winkelwagen pagina over te slaan en meteen door te gaan naar de pagina voor het plaatsen van de bestelling.

Direct Checkout

10 Mollie Payments: Integreer verschillende betalingsmethoden

Na het plaatsen van de bestelling moet er natuurlijk wel nog worden afgerekend. De WooCommerce Mollie Payments extensie is een geliefde extensie om verschillende betalingsmethoden aan te bieden en met iedere wens van jouw bezoeker rekening te houden. Met deze plugin kun je eenvoudig de meest voorkomende online betaalmethoden toevoegen aan je shop. Door meerdere betaalmethoden te bieden, verhoog je de kans dat een (potentiële) klant bij jou bestelt. Van iDEAL tot Creditcard en Paypal tot cadeaukaarten, met deze plugin heb je een heleboel mogelijkheden. Het downloaden van deze extensie is gratis, je betaalt echter wel een bedrag per transactie.

Mollie payments

11 Sendcloud: Automatiseer je verzendproces & bespaar tijd

Als de order eenmaal geplaatst is, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk kunnen verzenden. Wanneer je veel pakketten verstuurd, is dit waarschijnlijk één van je meest tijdrovende klussen. Om daarop tijd te besparen, hebben we een gratis Sendcloud extensie voor WooCommerce ontwikkeld. Hiermee kun je je webshop eenvoudig koppelen aan verschillende vervoerders, zoals DHL, PostNL, UPS en Same Day Delivery. Je kunt hierdoor meerdere verzendopties aanbieden, automatisch verzendlabels printen, track & trace notificaties versturen en automatisch retouren verwerken. Doordat Sendcloud collectief inkoopt bij verschillende vervoerders, verstuur je pakketten ook nog eens voor een scherpe prijs.

Beste WooCommerce Plugins | Sendcloud

Marketing gerelateerde plugins voor je WooCommerce

12 Beeketing: Klantbinding & meer conversie door marketing

Zonder bezoekers, geen succes en zonder marketing geen bezoekers. Daarom is de Beeketing plugin erg handig. Je kunt deze extensie niet alleen gebruiken voor e-mail marketing, maar ook voor het boosten van je verkopen door middel van up- of cross-selling. Beeketing biedt verschillende mogelijkheden waardoor er altijd wel een leuke en toepasbare optie voor je webshop tussen zit. Van het versturen van een retargeting reminder voor een verlaten winkelmandje tot een Facebook chatfunctie voor je webshop, met Beeketing kun je je webshop nog verder optimaliseren. De prijs van deze plugin hangt af van de features die je wilt gebruiken, sommigen zijn gratis en voor sommigen betaal je op maandbasis of op commissiebasis.

Beeketing

13 WooCommerce Booster: een alles-in-één tool voor je webshop

Wellicht heb je geen zin of tijd om alle extensies te bekijken en te installeren. De WooCommerce Booster combineert verschillende handige features, waardoor sommige andere plugins overbodig zijn. Door deze extensie te installeren, voeg je daarom in no-time heel veel features aan je webshop toe. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met deze plugin kun je bijvoorbeeld unieke acties toevoegen aan enkele producten. Dat is erg handig voor speciale acties of voor feestdagen. Maar ook het customizen van je check-out is mogelijk met de Booster extensie. De naam zegt het al: je boost je volledige webshop met slechts één plugin. De plugin heeft een gratis versie, maar voor de plus versie met meerdere features betaal je €29,99.

Booster WooCommerce

Wat zijn voor jou de beste WooCommerce extensies?

Naast onze lijst van de 13 beste WooCommerce extensies voor 2018 zijn er nog veel meer plugins beschikbaar. Elke webshop heeft andere kenmerken en daardoor andere plugins nodig. Het is daarom aan jou om te beoordelen welke extensies voor jouw webshop relevant zijn. Zoals we hierboven al aangaven, is het niet verstandig om elke plugin lukraak te installeren. Je wilt tenslotte voorkomen dat de site traag wordt, omdat je goed bedoelt teveel apps installeert. Wat zijn volgens jou de beste WooCommerce extensies? Deel hem dan met ons en andere WooCommerce gebruikers, we kijken uit naar je comment!

Leave a Reply