Skip to main content

DHL Express is een interessante optie voor internationale zendingen. We kunnen het niet vaak genoeg benoemen: een optimale checkout bevat meerdere bezorgopties. Daarom combineer je bij Sendcloud meerdere verzendopties en vervoerders, om de beste match met jouw webshop te maken. Zo kun je voldoen aan de veeleisende consument, op nationaal en internationaal vlak.

Hoe werkt de verzendoptie, wat zijn de voordelen en waarom zou je er gebruik van willen maken? We delen antwoorden op veelgestelde vragen over deze verzendoptie met je!

Wat is DHL Express?

DHL Express is een premium verzendoptie van DHL, die je kunt inzetten voor nationale én internationale zendingen.

Gemakkelijk pakketten verzenden via DHL Express én je verzendproces optimaliseren? Probeer Sendcloud nu gratis! 👀

Met een netwerk dat bestaat uit 220 landen is DHL wereldwijd marktleider wanneer het gaat om express bezorging. Met een express levering kun je ervoor zorgen dat je pakket wordt geleverd in een exact tijdvak.

Dit wordt door veel online shoppers als bezorgoptie gekozen, omdat ze hierdoor precies weten wanneer ze hun pakket kunnen verwachten. Daarnaast verlaag je er het aantal mislukte afleverpogingen mee.

Waarom zou je DHL Express gebruiken, wat zijn de voorwaarden en hoe werkt deze verzendoptie via Sendcloud? We lichten het graag voor je uit, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

DHL Express via Sendcloud

DHL Express versus DHL Parcel

Express staat los van DHL Parcel en biedt diverse internationale expresdiensten met veelzijdige en betrouwbare leveringsmogelijkheden. DHL Express is dus geen DHL Parcel. Onderstaande tabel toont de verschillen:

DHL Express

DHL Parcel

Binnen België de volgende ochtend geleverd Binnen België de volgende dag geleverd
Wereldwijde dekking Europese dekking
Snelste levering wereldwijd Levertijd is afhankelijk van bestemming
30-70 kg maximaal 20 kg
Geen palletzendingen Palletzending mogelijk tegen extra tarief

Wanneer levert DHL Express?

DHL Express levert op drie verschillende momenten:

 • Vóór 09:00 uur op de eerstvolgende werkdag (DHL Express Domestic)
 • Levering tussen 09:00 en 12:00 uur op de eerstvolgende werkdag binnen België (DHL Express Domestic voor 12 uur)
 • Levering voor het einde van de eerst mogelijke werkdag (DHL Express Worldwide)

Afhankelijk van de gekozen verzendoptie wordt de tijdstijd bepaald. DHL Express is een premium verzendoptie en levert ook op zaterdag.

Voordelen DHL Express

 • Snelst mogelijke express levering wereldwijd
 • Levering vóór het einde van de eerst mogelijke werkdag voor wereldwijde zendingen
 • Premium verzendoptie
 • SMS tracking
 • Extra service voor je klanten met On Demand Delivery

Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt. Wanneer er wordt geleverd is afhankelijk van de bestemming hoelang je pakket daadwerkelijk onderweg is.

Bekijk hier per bestemming hoe snel je pakket wordt afgeleverd.

Wil je weten welke verzendmethode of vervoerder het meest voordelig is? Dit hangt volledig af van wat je verzendt. We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je zelf de prijzen kunt vergelijken op basis van de verzendroute en het verpakkingstype:

Prijscalculator verzendkosten België

DHL On Demand Delivery voor al je Express zendingen

Via On Demand Delivery krijgt je klant de mogelijkheid om flexibele afleveringsmogelijkheden te kiezen, zodra jij het pakket hebt verzonden.

Nadat de zending is overgedragen aan DHL Express, krijgt je klant bericht per SMS en/of e-mail met een link naar het On Demand Delivery systeem.

Hier kan de klant zelf kiezen of hij gebruik wil maken van afhaalpuntlevering, een andere afleverdatum en meer. Op die manier bied je nog meer service aan je klant, zonder dat het je extra werk kost.

Wat is het volumegewicht dat wordt gehanteerd?

Het volumegewicht (of zoals DHL het ook wel noemt ‘volumetrisch gewicht’) geeft aan wat de dichtheid van het pakket is. Dit gewicht wordt berekend en vergeleken met het feitelijke gewicht van de zending om vast te stellen welke groter is.

Op die manier kan te zware belading worden voorkomen en wordt er gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk verzendproces. Vergelijk het volumegewicht altijd met het werkelijke gewicht van je zending.

De zwaarste van de twee geldt als facturatiegewicht.

Volumetrisch gewicht DHL Express

DHL Paperless trade voor al je DHL Express zendingen

Per jaar wordt 8.8 miljoen hectare aan bos gekapt voor het produceren van papier. Bij het verzenden van internationale zendingen is helaas heel wat papierwerk nodig. Daarnaast kost het ontzettend veel tijd om de juiste douaneformulieren in te vullen en toe te voegen aan wereldwijde zendingen. Daarom is DHL Paperless Trade ontwikkeld (PLT).

Via DHL Express Paperless Trade worden de douaneformulieren digitaal naar DHL doorgestuurd. Dit scheelt een hoop gedoe, tijd en moeite.

Verzend je kleine en lichte pakketjes?

Bespaar dan geld door te verzenden met DHL Globalmail. DHL Globalmail is een handige verzendmethode waarmee je meerdere kleine pakketjes naar verschillende internationale klanten verzendt. Het is een samenwerking tussen DHL Express en Deutsche Post.

Hoe werkt DHL Express met Sendcloud?

Wanneer je een eigen DHL Express contract hebt, kun je DHL Express in één klik activeren in je verzendomgeving en gelden je eigen (prijs)afspraken. Bij ‘Mijn contracten‘ activeer je je huidige credentials en kun je direct aan de slag.

Maak je gebruik van smart shipping rules? Stel dan in met welke voorwaarden je automatisch voor DHL Express wilt kiezen om fouten te voorkomen.

Daarnaast werkt Paperless Trade ook via Sendcloud, waardoor je dus niet manueel douanedocumenten hoeft aan te maken en uit te printen voor zendingen buiten de EU.

Iris Dings

Als Content Marketing Specialist duikt Iris heel graag voor je in het toetsenbord. Met een grote passie voor Marketing en een sterke interesse in E-commerce en Logistiek schrijft ze regelmatig over hoe je het allerbeste uit je webshop kunt halen.

2 Reacties

 • ROBERTO BALLASINA schreef:

  DONDERDAG 6 DECEMBER 2018, 15:00 PM
  BESTE,
  Graag direct info indien mogelijk over de maximum duur voor de verzending van pakje met volume gewicht van 0,2 kg van Benin, Coutonou naar Belgie, Leuven

  • Mariëlle Markgraaff schreef:

   Beste Roberto,

   Bedankt voor je reactie. Internationale retouren kunnen enkel vanuit een paar Europese landen worden verstuurd. Vanuit Benin naar België is dit helaas niet mogelijk.

   Vriendelijke groeten,

   Mariëlle