We kunnen het niet vaak genoeg benoemen: een optimale checkout bevat meerdere bezorgopties. Daarom combineer je bij SendCloud meerdere verzendopties en vervoerders, om de beste match met jouw webshop te maken. Vanaf nu kun je via SendCloud daarom ook gebruikmaken van DHL Express. Op die manier kun je voldoen aan de veeleisende consument, ook op internationaal vlak. Hoe de nieuwe verzendoptie werkt en waarom je gebruik zou willen maken van deze nieuwe premium verzendoptie, lees je in deze blog.

DHL Express voor binnen- en buitenland zendingen

DHL Express is een premium verzendoptie van DHL, welke je kunt inzetten voor zowel nationale als internationale zendingen. Met een netwerk dat bestaat uit 220 landen, is DHL wereldwijd marktleider wanneer het gaat om express bezorging. Met een express levering kun je ervoor zorgen dat je pakket wordt geleverd in een exact tijdvak.

Dit wordt door veel online shoppers als bezorgoptie gekozen, omdat ze zo precies weten wanneer ze hun pakket kunnen verwachten. Daardoor verlaag je er ook nog eens het aantal mislukte afleverpogingen mee. Waarom zou je DHL Express gebruiken en hoe werkt het precies? We lichten de nieuwste verzendoptie via SendCloud graag voor je uit, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

DHL Express verzenden met SendCloud

Voordelen DHL Express via SendCloud

Express leveringen zijn een aanvulling op je checkout en een extra service voor je klant. Je verhoogt hiermee de kans op een afgeleverd pakket, direct bij de eerste afleverpoging. Ook op internationaal vlak kun je consumenten de keuze geven in jouw checkout en snelle levering garanderen. De voordelen van verzenden met DHL Express via SendCloud voor je op een rij:

 • Snelst mogelijke express levering wereldwijd (met SMS tracking)
 • Levering eerstvolgende werkdag vóór 09:00 uur of tussen 09:00-12:00 uur voor binnenland zendingen
 • Levering vóór het einde van de eerst mogelijke werkdag voor wereldwijde zendingen
 • Een extra bezorgoptie in je checkout, waarmee je conversie verhoogt
 • Eenvoudig je eigen contract met DHL inladen in je SendCloud omgeving
 • Volledig automatisch verzenden via SendCloud
 • Verzendlabels printen in één klik
 • Voordelig aanvullend verzekeren via SendCloud Insurance
 • Extra service voor je klanten met On Demand Delivery
 • Upcoming: branded Track & Trace pagina en notificaties

Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt. Het is afhankelijk van de bestemming hoelang je pakket daadwerkelijk onderweg is. Bekijk hier per bestemming hoe snel je pakket wordt afgeleverd.

On Demand Delivery voor al je Express zendingen

DHL Express bevat standaard ‘On Demand Delivery’. Hiermee krijgt je klant de mogelijkheid om flexibele afleveringsmogelijkheden te kiezen, zodra jij het pakket hebt verzonden. Nadat jouw zending is overgedragen aan DHL Express, krijgt je klant bericht per SMS en/of e-mail, met een link naar het On Demand Delivery systeem. Hier kan de klant zelf kiezen of hij gebruik wil maken van afhaalpuntlevering, een andere afleverdatum en meer. Op die manier bied je nog meer service aan je klant, zonder dat het je extra werk kost. Meer over On Demand Delivery vind je hier.

Hoe werkt DHL Express met SendCloud?

Je kunt DHL Express met je eigen contract in één klik activeren in je verzendomgeving. Je eigen (prijs)afspraken blijven dan gewoon gelden. Bij “mijn contracten” activeer je jouw huidige credentials en kun je direct aan de slag. Je hebt geen aparte credentials nodig om SendCloud te gebruiken.

DHL Express is een premium verzendoptie, de kosten voor een zending zijn afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt en het gewicht van de zending. Is dit uitsluitend binnenlands? Dan kun je kiezen uit levering voor 09:00 en voor 12:00 uur. De prijs is afhankelijk van je keuze en contract.

Zodra je DHL geactiveerd hebt, zijn DHL Express domestic (09:00 en 12:00 uur) en DHL Express Worldwide beschikbaar in je verzendomgeving.

pick-up SendCloud

Zodra je weet met welke express optie je aan de slag wilt, print je de labels in één klik en zodra je pakketten zijn opgehaald of afgeleverd bij DHL, volgen jij en je klant het pakket op de voet.

Wat is het volumegewicht?

Belangrijk om te weten bij deze verzendoptie, is wat het volumegewicht inhoudt. Het volumegewicht of zoals DHL het ook wel noemt, het volumetrisch gewicht, geeft aan wat de dichtheid van het pakket is. Dit gewicht wordt berekend en vergeleken met het feitelijke gewicht van de zending, om vast te stellen welke groter is. Op die manier kan te zware belading worden voorkomen en wordt er gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk verzendproces. Vergelijk het volumegewicht altijd met het werkelijke gewicht van je zending. De zwaarste van de twee geldt als facturatiegewicht.

Bereken je eigen volumegewicht:

[calculoid id=”16013″ show_title=”0″ show_description=”0″]

Volumetrisch gewicht DHL Express

Direct aan de slag met DHL Express?

Je kunt direct aan de slag met DHL Express door de DHL Express “credentials” in te voeren in je SendCloud omgeving. Afhankelijk van je contractafspraken met DHL kun je een (gratis) pick-up inplannen, maar je kunt je pakketten ook afgeven bij een DHL Express servicepunt. Let op dat normale DHL punten niet altijd DHL Express servicepunten zijn. Hier vind je alle DHL Express punten bij je in de buurt.

Stay tuned: we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Tot slot nog veel extra orders toegewenst, die supersnel kunnen worden verzonden!

Beoordeel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt

4.8/5 5 ratings

2 Comments

 • ROBERTO BALLASINA schreef:

  DONDERDAG 6 DECEMBER 2018, 15:00 PM
  BESTE,
  Graag direct info indien mogelijk over de maximum duur voor de verzending van pakje met volume gewicht van 0,2 kg van Benin, Coutonou naar Belgie, Leuven

  • Mariëlle Markgraaff schreef:

   Beste Roberto,

   Bedankt voor je reactie. Internationale retouren kunnen enkel vanuit een paar Europese landen worden verstuurd. Vanuit Benin naar België is dit helaas niet mogelijk.

   Vriendelijke groeten,

   Mariëlle

Leave a Reply