Daar zijn we dan, de laatste week van 2017 is aangebroken. We blikken nog even terug op 2017, een ontzettend mooi jaar met heel wat nieuwe ontwikkelingen binnen de e-commerce. Deze ontwikkelingen geven ons altijd weer inspiratie voor nieuwe blogposts. In deze laatste post van het jaar, geven we je dan ook graag een overzicht van de best gelezen en dus favoriete artikelen van het afgelopen jaar. Mis ze niet!

De 10 best gelezen artikelen in 2017

Aan het einde van het jaar is het tijd voor een evaluatie van 2017. Data kan je heel veel vertellen en je goede richtlijnen geven voor het nieuwe jaar. Op basis van de artikelen die het best gelezen zijn (gebleken uit onze data), gaan wij weer aan de slag met nieuwe content om je hopelijk in 2018 ook weer te kunnen helpen met waardevolle informatie. We sommen de 10 best gelezen artikelen in 2017 nog eens voor je op, zodat je geen waardevolle informatie voor jouw webshop misloopt.

1: Hoe start ik een webshop? Het ultieme stappenplan voor direct succes!

Het aantal webshops blijft maar groeien. Niet onlogisch natuurlijk, er liggen namelijk nog kansen genoeg. Echter merken we dat er nog steeds veel vragen zijn tijdens het opstarten van een webshop. We helpen je graag op weg met een handig stappen om succesvol je eigen webshop te starten.

2: Het herroepingsrecht, wat betekent het voor de retouren en zendingen van mijn webshop?

Retouren horen onlosmakelijk bij het runnen van een webshop. Omdat het voor consumenten soms moeilijk is om een product online te beoordelen, heeft de Europese Unie het herroepingsrecht in het leven geroepen. Dit vooral om de consument te beschermen. Als webshop beschouw je retouren vaak als iets negatief. Toch kan een goed retourbeleid een positieve impact hebben op jouw business. We geven je graag alle ins en outs over het retourrecht en hoe je omzetverhogend kan inzetten voor jouw webshop.

herroepingsrecht

3: BTW over verzendkosten, zo simpel is het!

We kregen er al eerder vragen over hoe het nu zit met de BTW over de verzendkosten wanneer je geen verzendkosten doorberekent aan je klant. Wat als het bedrag dat jij betaalt voor de verzendkosten afwijkt van hetgeen jij aan jouw klanten vraagt? En hoe zit het met het BTW-tarief van je producten en de verzendkosten? In dit artikel behandelen we alle veelvoorkomende vragen over BTW en verzendkosten. Zo simpel kan het zijn!

btw over verzendkosten rekenen

4: 10 opmerkelijke tips voor het goedkoper verzenden van pakketten

Pakketten verzenden is een tijdrovende en dure klus. Hoe doen de reuzen uit de markt dat toch, de beste verzendvoorwaarden bieden tegen de laagste prijs? Om je pakketten zo goedkoop mogelijk te verzenden, sommen wij in dit artikel een aantal handige tips voor je op. Zo kun jij je geld weer steken in de optimalisatie van je webshop en marketinguitingen met meer winst als eindresultaat.

Goedkoper verzenden van pakketten voor webshops | SendCloud blog

 

5: Bpost, DPD of DHL welke vervoerder past het best bij jouw webshop?

Het was al eerder in het nieuws, er is een groot tekort aan pakketbezorgers. Daarom kan het handig zijn om met meerdere vervoerders te verzenden. Daarnaast kan het combineren van vervoerders voordelen met zich meebrengen, zoals een concurrentievoordeel. Om jou te adviseren welke vervoerder nu het best bij jouw producten aansluit, hebben we in dit artikel alle vervoerders en hun voordelen en voorwaarden voor je opgesomd. Zo zie je in een handig overzicht welke vervoerder(s) nu de beste match voor jou is/zijn.

6: Webshop starten? De spelregels in 5 veelgestelde vragen

Dankzij alle webshopsystemen en plugins is het de dag van vandaag gemakkelijker dan ooit om je eigen webshop op te zetten. Zelfs zonder al te veel technische kennis kan je een mooie webwinkel in elkaar boksen. Echter dien je ook de nodige aandacht te besteden aan de fiscale en de juridische kant van de zaak. Om je hierbij te helpen vroegen we Xerius, het ondernemersloket voor zelfstandigen, om aan de hand van 5 veelgestelde vragen de spelregels op een rij te zetten.

7: De 10 beste gratis Shopify Apps voor jouw webshop

Je Shopify webshop snel en eenvoudig optimaliseren? Dit kan met allerhande Shopify apps (ook wel extensies of plugins genoemd) die special ontworpen zijn om je webshop op één of andere manier te verbeteren. We hebben voor jou de 10 beste gratis Shopify Apps op een rijtje gezet.

8: Aan de slag met Facebook Marketplace voor meer webshopverkeer

Facebook wil meer zijn dan gewoon een sociaal netwerk waarop je foto’s of statusupdates kan plaatsen. Ze stellen alles in het werk om gebruikers op allerlei manieren aan hen te binden en ervoor te zorgen dat we met z’n allen nog meer tijd spenderen op het platform. Daarom lanceerden ze afgelopen jaar ook Facebook Marketplace, een platform waar vooral 2e hands goederen gekocht en verkocht worden door particulieren. Niet direct iets voor webshops zou je op het eerste zicht denken. Toch liggen er ook voor webshops kansen om gevonden te worden.

9: Gratis verzending voor webshops, de nummer één strategie voor meer online omzet

2017 was het jaar van gratis verzending. En dat terwijl wij weten dat verzenden nooit gratis is en het zorgt voor een grote kostenpost. Wij gingen op onderzoek uit, waarom zoveel bedrijven gratis verzenden aanbieden en hoe jij het ook kunt inzetten. Je vindt een aantal handige tips in dit artikel. In 2018 zullen we met een follow-up artikel komen, omdat het tegendeel voor de toekomst wordt verwacht. Gratis verzending kan namelijk niet eeuwig doorgaan zonder beperkingen.

Gratis verzenden voor webshops | SendCloud blog

10: 10 tips voor probleemloos internationaal verzenden

Wist je dat de internationale e-commerce wel drie keer zo groot is en tweemaal sneller groeit dan de binnenlandse e-commerce? Laat dus vooral geen kansen liggen en go international! Internationaal verzenden brengt echter een aantal belangrijke eisen en voorwaarden met zich mee waar je rekening mee dient te houden. Daarom schreven wij een blog én whitepaper over alles dat je moet weten over internationaal verzenden.

Waar zou jij meer over willen weten in 2018?

Op naar 2018! Mis je een artikel of mocht je vragen hebben over e-commerce of logistiek? Laat het gerust weten in een reactie. Wij gaan graag voor je aan de slag met nieuwe artikelen en informatie voor jouw webshop. Wij wensen je een succesvol 2018 toe!

Leave a Reply