Skip to main content

Er is veel uit te zoeken, te leren en te optimaliseren op het gebied van e-commerce logistiek.

Benieuwd naar waarom webshops overstappen van MyParcel naar Sendcloud? Onlangs stapte Relaxxed.nl over en zij delen hun ervaringen in dit artikel.

Waarom overstappen van MyParcel naar Sendcloud? 

Webshop Relaxxed verkoopt warmtezakken voor pijnverlichting en ontspanning. Net als iedere andere webwinkelier heeft Relaxxed te maken met verzendlabels, verzendmateriaal en verzendkosten, oftewel het verzenden van pakketten.

Vanaf de start van Relaxxed heeft de webwinkel ervoor gekozen om te verzenden via MyParcel. Wanneer een account is aangemaakt kunt u (net als bij Sendcloud) uw webshop koppelen en verzenden met PostNL. Toch heeft Relaxxed de keuze gemaakt om over te stappen en gebruik te maken van Sendcloud.

Onze klanten hebben hier nauwelijks iets van gemerkt. De overstap was uiteraard een weloverwogen beslissing om een nieuwe stap te zetten in ons bedrijfsplan en in de toekomst van Relaxxed.

De overstap naar Sendcloud is gemaakt vanwege een aantal aanvullende voordelen (naast de mogelijkheden van MyParcel). Relaxxed legt het uit:

Voordeel 1:

Sendcloud biedt de optie om zendingen onder een andere bedrijfsnaam te versturen. Dit is belangrijk voor Relaxxed, omdat de webwinkel sinds kort een nieuwe service in warmtezakken aanbiedt, namelijk ‘Dropshipping’.

Voordeel 2:

Sendcloud maakt het mogelijk om naast PostNL ook via bpost, DHL en DPD te versturen. Het versturen van grote hoeveelheden pallets via DHL is een verzendwijze die Relaxxed in de (nabije) toekomst wil gaan gebruiken voor de nieuwe dienst ‘Zakelijke Accounts’.

Voordeel 3:

Meerdere webwinkelsystemen kunnen gekoppeld worden aan de verzendservice van Sendcloud. De koppeling met Bol.com, is voor Relaxxed van belang. Bol.com is namelijk een verkoopkanaal voor de Heat In A Click warmtezakken.

Voordeel 4:  

De maatschappij van tegenwoordig heeft behoefte aan ‘snel’ en ‘meteen’. Daarom bieden al verschillende webwinkels ‘Same Day Delivery’ aan voor de klant. Hierdoor wordt het product nog dezelfde dag geleverd.

Via Sendcloud is het mogelijk om met Same Day Delivery te verzenden (in samenwerking met Fadello). Hierdoor is Relaxxed in staat om Same Day Delivery aan te bieden in hun webshop.

Inmiddels hebben de klanten van Relaxxed positief gereageerd op bestellingen die dezelfde dag al geleverd zijn! Relaxxed is “helemaal happy met deze overstap” en hoopt haar klanten ook!

Nieuwsgierig naar Relaxxed? Lees het originele artikel op Relaxxed.

Over verzendplatform Sendcloud

Sendcloud wordt door ruim 23.000 webshops dankbaar gebruikt om het verzendproces efficiënter aan te pakken. De all-in-one software maakt het onder andere mogelijk om:

  • Meerdere vervoerders (zoals bpost, DHL, UPS en DPD) en verzendcombinaties te combineren in de checkout
  • Je eigen contract in te laden en te combineren met de Sendcloud tarieven om zo voordelig mogelijk te verzenden
  • Je checkout te optimaliseren met maar liefst 300.000 afhaalpunten van de verschillende vervoerders
  • Verzendregels aan te maken, waarmee je kunt zorgen dat automatisch de meest geschikte verzendoptie geselecteerd wordt
  • Orders automatisch met of zonder barcodescanner te verwerken en verzendlabels te printen in één klik
  • Tracking e-mails en pagina’s in je eigen huisstijl en met promotiebanners te creëren

Benieuwd hoe Sendcloud werkt? Vraag dan gratis en vrijblijvend een demo aan

Iris Dings

Als Content Marketing Specialist duikt Iris heel graag voor je in het toetsenbord. Met een grote passie voor Marketing en een sterke interesse in E-commerce en Logistiek schrijft ze regelmatig over hoe je het allerbeste uit je webshop kunt halen.