Etsy is dé wereldwijde marktplaats voor unieke en handgemaakte producten. De missie achter het platform is om een plek te creëren waar creativiteit leeft. Er worden producten aangeboden die met hart en ziel zijn gemaakt. Etsy helpt online retailers om hun creatieve ideeën om te zetten in succesvol zakendoen. Ook bij Sendcloud willen we je als online verkoper graag bijstaan in alle aspecten van het verzendproces en bij de optimalisatie van je webshop. Dan kun jij je namelijk focussen op het belangrijkste: de groei van je webshop. Daarom presenteren we vandaag onze Sendcloud Etsy integratie voor bpostDHL, DPD & UPS! In dit artikel lees je hoe je je Etsy webshop kunt koppelen en efficiënt kunt verzenden met meerdere vervoerders.

Efficiënt verzenden met o.a. bpost, DHL, DPD & UPS voor je Etsy shop

Verzenden is voor online retailers vaak het grootste pijnpunt, want het kost veel tijd en geld. Gelukkig kun je je orders dankzij de onze Etsy integratie efficiënt verwerken en verzenden. Onze online verzendtool stelt je in staat om meerdere verzendopties van verschillende vervoerders te bieden, verzendlabels te printen in één klik, automatisch tracking mails te versturen en zelfs retouren moeiteloos te verwerken.

FB-New-Design

Hoe koppel ik mijn Etsy shop aan Sendcloud?

In enkele klikken koppel je jouw Etsy shop aan PostNL, DHL, DPD, UPS en meer. Het enige dat je hoeft te doen is een Sendcloud account aanmaken en enkele stappen volgen die we in ons helpcenter artikel voor je op een rij zetten.

Vervolgens kun je er direct aan de slag met het efficiënt afhandelen van je orders, welke automatisch in je Sendcloud omgeving worden geïmporteerd. Selecteer zelf de vervoerder en verzendoptie die het best bij je producten past. Vervolgens print je in slechts één klik je verzendlabels en geef je jouw pakketten af bij een parcelshop of geef je ze mee aan de vervoerders met een afgesproken pick-up. Zo bieden DHL en DPD gratis pick-ups aan, mits je voldoende verzendvolume hebt.

Zodra de bestellingen verzonden zijn, ontvangen je klanten automatisch Track & Trace notificaties. Op ieder gewenst moment en volledig in de stijl van je shop. De tracking notificaties geven je de mogelijkheid om het aantal succesvol afgeleverde pakketten te verhogen, klantvragen te verminderen én herhaalaankopen te stimuleren. Meer informatie over alle Track & Trace mogelijkheden van Sendcloud vind je hier.

Verkoop je naast Etsy ook producten via je eigen webshop of een andere marktplaats? 

In je Sendcloud omgeving is het mogelijk om verschillende shops in één omgeving te beheren. Verkoop je dus naast Etsy ook op Bol.com, Ebay of heb je een eigen webshop via een ander shopsysteem? Dan koppel je ze allemaal in één Sendcloud account om in enkele klikken al je orders af te handelen.

We sommen een aantal populaire koppelingen voor je op:

Waarom Etsy verkopers dol zijn op Sendcloud

Wat kun je nu concreet met de Etsy integratie van Sendcloud?

  • Razendsnelle orderverwerking: met behulp van Sendcloud kun je al je bestellingen snel verwerken en verzendlabels printen in één klik.
  • Combineer je Etsy shop met je andere shopsystemen: Verkoop je naast Etsy ook producten in je eigen webshop? Met de +25 koppelingen van Sendcloud beheer je meerdere shops in één omgeving.
  • Automatische Track & Trace pagina en mails: houd je klant pro-actief op de hoogte van de status van de zending met Tracking notificaties volledig in je eigen huisstijl.
  • Goedkope verzendverzekering: verzend je artikelen van hoge waarde of die je niet zomaar kunt vervangen bij schade of verlies? Met de Sendcloud Insurance verzeker je zendingen (afzonderlijk) tot €5.000.
  • Eigen online retourportaal: verwerk ook retouren efficiënt dankzij het klantvriendelijke retourportaal.

Etsy integratie

Focus je op jouw producten en verkopen, wij doen de rest

Etsy zorgt ervoor dat artiesten en creatievelingen meer winst kunnen behalen. Met behulp van Sendcloud kun je tevens kostbare tijd en geld besparen op het verzendproces. Onze all-in-one software maakt je verzendproces dus efficiënter, zodat je je volledig kunt focussen op de groei van je Etsy shop. Kun je nog meer tips gebruiken op gebied van verzending? Download dan gratis onze whitepaper met 25 waardevolle tips voor je verzendstrategie.

Whitepaper

Heb je vragen over de Etsy integratie of onze aangesloten vervoerders? Neem dan gerust contact met ons op of laat een reactie achter!

Leave a Reply