Het verzenden van pakketten is een cruciaal onderdeel van je webshop, het kan je maken of breken. Wanneer je net begint, is het de vraag met welke verzendpartij je jouw pakketten gaat verzenden. Ben je al langer bezig en verzend je honderden of duizenden pakketten per dag, dan is het slim om een contract af te sluiten met een custom made oplossing voor jouw producten en productieproces.  Bpost is nog steeds de bekendste en grootste vervoerder in België. Net als bij elke andere vervoerder heeft ook bpost z’n eigen verzendmethodes om aan de vraag van consumenten te voldoen. Elke verzendmethode heeft natuurlijk zijn voordelen, nadelen en voorwaarden. Wat deze juist zijn en over welke bpost verzendmethodes je via Sendcloud beschikt lees je in deze blog.

Wat kan bpost voor jouw webshop betekenen? 

Tot september 2010 was bpost bekend als De Post. Waar het vroeger een staatsonderneming, is het al sinds 2000 verzelfstandigd. Toch hebben ze nog steeds het grootste netwerk aan postpunten maar ook aan postbodes. Zo worden er per dag nog steeds 12 miljoen poststukken behandeld. Voor jouw klant staat een snelle en veilige bezorging voorop. Iedereen wil zijn of haar pakket zo snel mogelijk ontvangen en een gemiste afleverpoging is frustrerend. Daarom zijn er verschillende verzendopties beschikbaar via bpost voor jouw webshop.

Wij kennen als geen ander de pijn van verzenden. Daarom hebben we Sendcloud opgericht. bpost was de eerste aangesloten vervoerder van Sendcloud in België. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vervoerder en verzendopties voor je webshop. Welke mogelijkheden heb je allemaal met bpost en wat zijn er de voordelen van? We lichten ze in dit artikel uit.

4 Verzendopties met bpost via Sendcloud

Met Sendcloud combineer je vervoerders, waaronder bpost, waardoor je volledig automatisch al je orders verwerkt en verzendt. Door onze samenwerking met bpost kun je 4 verschillende verzendopties in je check-out integreren om conversie te verhogen. We lichten ze voor je uit.

1. Bpack 24h Pro thuislevering binnen België

Bpack 24h pro is de verzendmethode voor een snelle en betrouwbare levering van pakketten binnen België. Bpost streeft ernaar pakketten die verzonden worden met bpack 24h pro de volgende werkdag aan de deur te leveren tussen 8u en 17h. Breng je de pakketten zelf binnen bij een bpost punt, dan worden ze de werkdag nadat ze daar zijn opgehaald door bpost geleverd bij je klant (tip: de meest bpost punten hebben hun ophaling op een vast tijdstip, je kan dit gewoon even navragen in je dichtstbijzijnde bpost punt). De bpack 24h pro verzendmethode is geschikt voor pakketten tot 30kg. Binnen Sendcloud bieden we 2 gewichtsstaffels aan, namelijk 0-10kg en 10-30kg. Je kan van de bpack 24h pro verzendmethode gebruik maken door binnen je Sendcloud account bpost@home te selecteren.

Voorwaarden bpack 24h pro thuislevering

 • Maximaal formaat: l + 2b + 2h = 3m
 • Maximale lengte = 1,5m
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Standaard zonder handtekening voor ontvangst

PostNL zakelijk thuislevering

2. Bpack24h Pro met handtekening voor ontvangst binnen België
Handtekening voor ontvangst werkt hetzelfde als standaard levering, maar met handtekening weet je wie de zending in ontvangst heeft genomen. Dit is een extra zekerheid voor jezelf.

Wil je hiervan gebruik maken via Sendcloud, dan kies je gewoon voor de verzendoptie bpack@home handtekening voor ontvangst of wanneer je jouw eigen bpost contract gebruikt, dit contract inladen bij Sendcloud om sneller te verzenden. Je kunt je pakket vervolgens afleveren bij een bpost pakketpunt of gebruik maken van een pick-up via je eigen contract.

Voorwaarden bpack24h pro met handtekening voor ontvangst 

 • Maximaal formaat: l + 2b + 2h = 3m
 • Maximale lengte = 1,5m
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Voor deze verzendoptie betaal je een vaste toeslag op je standaard tarief.

3. Bpost@bpack: levering in postpunten of pakketautomaten binnen België
In  België zijn afhaalpunten een populaire bezorgoptie. Je klant kiest tenslotte zelf waar het pakket wordt afgeleverd en haalt het pakket op wanneer het hem uitkomt. Ongeveer 20% van de Belgen verkiest levering in afhaalpunten boven thuislevering Door flexibiliteit in je check-out aan te bieden verhoog je conversie en klanttevredenheid. Het voordeel van een PostNL afhaalpunt is dat de afmetingen en het gewicht voor deze verzendoptie gelijk zijn aan een standaard thuislevering.

Voorwaarden verzenden naar bpost afhaalpunten 

 • Maximaal formaat: l + 2b + 2h = 3m
 • Maximale lengte = 1,5m
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Je klant kan het pakket op ieder gewenst moment ophalen bij een bpost postpunt of postkantoor.

Combineer je vervoerders via Sendcloud? Dan kun je de afhaalpunten van meerdere vervoerders in je check-out integreren, zodat je klant altijd het dichtstbijzijnde afhaalpunt kan selecteren.

Pakketautomaat bpost

4. Bpost World Business voor zendingen binnen en buiten Europa
Via bpost world business is het ook mogelijk om binnen en buiten Europa te verzenden. Bpost werkt dan samen met internationale logistieke partners om je pakket af te leveren. Het is afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt, met welke partner bpost samenwerkt. Hoelang het pakket onderweg is, is ook afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt. Bekijk hier hoelang je pakket onderweg is.

Voorwaarden bpost World Business 

 • Maximaal formaat: l + 2b + 2h = 3m
 • Maximale lengte = 1,5m (behalve nederland: 1,2m)
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Inclusief handtekening voor ontvangst.
 • Standaard niet verzekerd.

Verzenden met bpost via Sendcloud

Het moge duidelijk zijn dat je heel wat verzendopties hebt via bpost. Daarbij kun je zelf een contract afsluiten bij bpost wanneer je voldoende verzendvolume hebt. Het aantal pakketten dat je verstuurt, bepaalt namelijk je onderhandelingspositie en hetgeen bpost je zal voorstellen. Wil je daarnaast tot wel 3 keer efficiënter verzenden en meerdere verzendopties en vervoerders combineren? Dan kun je jouw eigen contract koppelen aan de verzendtool van Sendcloud, om je volledige verzendproces te automatiseren.

Een andere optie is geen contract afsluiten bij bpost en direct via Sendcloud gebruikmaken van bpost. Je maakt dan gebruik van de kortingstarieven van Sendcloud.

Combineer je eigen bpost contract met Sendcloud

PostNL zakelijk via Sendcloud

Maak gebruik van de Sendcloud kortingstarieven bij bpost

 • Flexibel en contractloos: Verzenden met de Sendcloud kortingstarieven.
 • Volledige check-out: PostNL met andere vervoerders combineren.
 • Automatisch orders verwerken: en in één klik verzendlabels printen.
 • Automatische tracking notificaties: Voor iedere status van je zending.
 • Direct support: vanuit je Sendcloud omgeving.
 • Automatisch retourportaal: Foutloos en zonder moeite retouren afhandelen.

Door de koppelingen met meer dan 25 shopsystemen en een API kun je moeiteloos een connectie maken tussen je webshop en Sendcloud en direct aan de slag. Lees hier hoe andere webshops van verzenden een succesfactor hebben gemaakt.

Tot slot

Welke verzendoptie het best bij je webshop en producten past, hangt af van de producten die je verzendt. De afmetingen van je pakket en de bestemming zijn bepalend voor je tarief. Door vervoerders te combineren, kun je daarnaast risico’s spreiden en altijd de verzendoptie gebruiken die het best bij jouw situatie past.

Leave a Reply