Skip to main content

Whitepapers & E-books

Voorkant Consumer Research

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2023

In ons jaarlijkse consumentenonderzoek verzamelen we waardevolle inzichten van 9.000 consumenten in Europa en de VS. Kom alles te weten over de verwachtingen van jouw klanten op het gebied van verzenden, tracking, retouren en meer!

Rapport Downloaden
Internationaal groeien als een pro

Internationaal groeien als een pro

Eenvoudig je cross-border verzendproces opschalen met Sendcloud

Verzend je al internationaal en wil je je bestaande processen optimaliseren? Ontdek in deze gids hoe je met de geautomatiseerde features van Sendcloud je wereldwijde groei naar een hoger niveau tilt. Leer hoe je een multi-carrier strategie toepast, automatische orderverwerking (zoals douaneformulieren) doorvoert, en een internationaal self-service retourportaal opzet.

Whitepaper Downloaden

Succesvol internationaal verzenden

In 11 stappen internationaal verzenden voor online retailers

Verkopen in het buitenland wordt nog te vaak als een grote uitdaging gezien. Gelukkig is het nu eenvoudiger dan ooit om om de grens over te gaan. Kom er in 11 stappen achter hoe je binnen no-time een cross-border pro wordt.

Whitepaper Downloaden
Fashion Report front image

Een frisse blik op online retail in 2022

De nieuwste consumenteninzichten in de Belgische mode-industrie

Het valt niet te ontkennen: de mode-industrie is een van de meest dynamische marktsectoren in e-commerce. In de continue veranderende sector duiken dagelijks nieuwe trends op die een directe impact hebben op het gedrag van  online shoppers. Maar wat zijn die trends en hoe speel je hierop in? In dit rapport vind je de nieuwste consumenteninzichten en hun impact op de e-commerce in de Belgische mode-industrie.

Whitepaper Downloaden
retouren cover

Retouren tackelen in 2022

8 bewezen strategieën voor een optimaal retourproces

Retourzendingen zijn voor veel online retailers een grote uitdaging. Ze leiden tot lage winstmarges, beïnvloeden de conversie en hebben invloed op de klanttevredenheid. Hoewel het verwerken van retouren veel geld kan kosten, bieden ze grote kansen als ze goed worden afgehandeld. In deze gids delen we de belangrijke inzichten en best practices om ervoor te zorgen dat jouw retouren juist voor méér omzet zorgen.

Whitepaper Downloaden
Piekseizoen checklist

Piekseizoen checklist

Hoe overtref je de piek van vorig jaar?

Wil je opnieuw goed voorbereid zijn op een ongekende toename in orders? Dan is het belangrijk om inzichten van vorig jaar te gebruiken als basis voor je piekseizoenstrategie van 2021. Hieronder vind je 19 actiepunten waarmee jouw e-commercebedrijf tijdens de piekperiode van 2021 kan groeien.

Checklist downloaden

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2021/2022

Wat zijn de nieuwste e-commerce trends en consumentenverwachtingen en wat wordt belangrijk in de toekomst? Dit rapport combineert de inzichten van bijna 8000 Belgische en Europese shoppers. Ontdek de kansen waar je als online retailer nu al op in kunt spelen om in 2022 een concurrentievoordeel te behalen! 

Onderzoek downloaden
Voorkant checkout optimalisatiegids

Checkout optimalisatiegids

Verander je checkout-proces in een effectieve conversietool

Het genereren van klanten blijft een van de grootste uitdagingen voor online retailers. Er wordt vaak nog vergeten dat 70% van nieuwe klanten tijdens de checkout de webshop met lege handen verlaat. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je je conversie verhoogt en je webshop nog succesvoller maakt? In deze whitepaper leggen we stap voor stap uit hoe je jouw verzendproces kunt optimaliseren.

Checklist downloaden
WooCommerce bookcover

WooCommerce checkout checklist

Boost je conversie met een geoptimaliseerd verzendproces

Verzending is een onmisbaar onderdeel van de checkout. Maar liefst 61,8% van de consumenten noemt bezorging het belangrijkste onderdeel van de e-commerce ervaring. In deze whitepaper leggen we stap voor stap uit hoe je je WooCommerce verzendproces kunt optimaliseren.

Checklist downloaden
Brexit checklist

Post-Brexit checklist

Ben jij al klaar voor de Brexit?

Al maanden staat het nieuws in het teken van de vraag hoe de wereld er post-Brexit uit zal zien. Hoewel er inmiddels een deal is, zal de Brexit grote gevolgen hebben voor de e-commerce industrie. In deze checklist delen we 18 praktische tips om succesvol cross-border te verzenden na de Brexit.

Checklist downloaden
E-commerce Delivery Compass

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2020/2021

Wat is de huidige staat van e-commerce logistiek, wat is de impact van de coronacrisis hierop en wat wordt belangrijk in de toekomst? Dit rapport combineert inzichten van meer dan 8000 online shoppers in België en Europa. Ontdek de kansen voor jouw business en haal het meeste uit je webshop!

Onderzoek downloaden
Sendcloud Verzekering - Verzekerd Verzenden Gids

Verzekerd verzenden gids

Waarom en hoe kun je voordelig verzekerd verzenden?

Het is pijnlijk maar waar, iedere dag raken er pakketten verloren of beschadigd. In deze gids ontdek je wanneer het interessant is om je pakketten te verzekeren, welke prijzen en voorwaarden er hangen aan verzekerd verzenden en, beter nog, hoe je schade en vermissing voorkomt.

Gids downloaden
Retouren Tackelen whitepaper_BE_Book Cover Mockup

Vervoerdersoverzicht

Alle vervoerders & verzendopties op een rij

De e-commerce markt blijft groeien en daardoor zien we veel logistieke ontwikkelingen die het leveren van pakketten sneller, duurzamer en betrouwbaarder maken. Maar welke vervoerders en verzendopties zijn nu de beste keuze voor je producten? In ons vervoerders overzicht lees je waarom een multi-carrier oplossing slim is en zetten we alle verzendopties voor je op een rij van DHL, UPS, bpost & DPD.

Whitepaper Downloaden

Incoterms cheat sheet

Alle 11 Incoterms en bijbehorende verplichtingen in één overzicht

Lever of ontvang jij zendingen van of naar het buitenland? Dan krijg je te maken met “International Commercial Terms”, oftewel: Incoterms. In totaal zijn er 11 verschillende Incoterms die allemaal staan voor andere handelsafspraken tussen de verkoper en koper. Als webshop is het belangrijk om te weten aan welke verplichtingen jij gebonden bent, daarom maakten we deze handige Incoterm cheat sheet!

Cheat sheet Downloaden