Skip to main content

Whitepapers & E-books

Voorkant Consumer Research

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2023

In ons jaarlijkse consumentenonderzoek verzamelen we waardevolle inzichten van 9.000 consumenten in Europa en de VS. Kom alles te weten over de verwachtingen van jouw klanten op het gebied van verzenden, tracking, retouren en meer!

Rapport Downloaden
Internationaal groeien als een pro

Internationaal groeien als een pro

Eenvoudig je cross-border verzendproces opschalen met Sendcloud

Verzend je al internationaal en wil je je bestaande processen optimaliseren? Ontdek in deze gids hoe je met de geautomatiseerde features van Sendcloud je wereldwijde groei naar een hoger niveau tilt. Leer hoe je een multi-carrier strategie toepast, automatische orderverwerking (zoals douaneformulieren) doorvoert, en een internationaal self-service retourportaal opzet.

Whitepaper Downloaden

Succesvol internationaal verzenden

In 11 stappen internationaal verzenden voor online retailers

Verkopen in het buitenland wordt nog te vaak als een grote uitdaging gezien. Gelukkig is het nu eenvoudiger dan ooit om om de grens over te gaan. Kom er in 11 stappen achter hoe je binnen no-time een cross-border pro wordt.

Whitepaper Downloaden
Fashion Report front image

Een frisse blik op online retail in 2022

De nieuwste consumenteninzichten in de Belgische mode-industrie

Het valt niet te ontkennen: de mode-industrie is een van de meest dynamische marktsectoren in e-commerce. In de continue veranderende sector duiken dagelijks nieuwe trends op die een directe impact hebben op het gedrag van  online shoppers. Maar wat zijn die trends en hoe speel je hierop in? In dit rapport vind je de nieuwste consumenteninzichten en hun impact op de e-commerce in de Belgische mode-industrie.

Whitepaper Downloaden
retouren cover

Retouren tackelen in 2022

8 bewezen strategieën voor een optimaal retourproces

Retourzendingen zijn voor veel online retailers een grote uitdaging. Ze leiden tot lage winstmarges, beïnvloeden de conversie en hebben invloed op de klanttevredenheid. Hoewel het verwerken van retouren veel geld kan kosten, bieden ze grote kansen als ze goed worden afgehandeld. In deze gids delen we de belangrijke inzichten en best practices om ervoor te zorgen dat jouw retouren juist voor méér omzet zorgen.

Whitepaper Downloaden
Brexit checklist

Post-Brexit checklist

Ben jij al klaar voor de Brexit?

Al maanden staat het nieuws in het teken van de vraag hoe de wereld er post-Brexit uit zal zien. Hoewel er inmiddels een deal is, zal de Brexit grote gevolgen hebben voor de e-commerce industrie. In deze checklist delen we 18 praktische tips om succesvol cross-border te verzenden na de Brexit.

Checklist downloaden

Incoterms cheat sheet

Alle 11 Incoterms en bijbehorende verplichtingen in één overzicht

Lever of ontvang jij zendingen van of naar het buitenland? Dan krijg je te maken met “International Commercial Terms”, oftewel: Incoterms. In totaal zijn er 11 verschillende Incoterms die allemaal staan voor andere handelsafspraken tussen de verkoper en koper. Als webshop is het belangrijk om te weten aan welke verplichtingen jij gebonden bent, daarom maakten we deze handige Incoterm cheat sheet!

Cheat sheet Downloaden

Consumentenonderzoek

E-commerce Delivery Compass 2021/2022

In dit nieuwste rapport vind je inzichten van bijna 8000 shoppers in België en Europa. Ontdek verborgen kansen en leer hoe je het maximale uit je online business kunt halen in 2022. We bespreken wat verschillende generaties consumenten verwachten vóór, tijdens en na de aankoop met een hoop interessante inzichten. We kijken onder andere naar het belang van verschillende verzendmethodes in je checkout, kosten, snelheid, track & trace én retouropties. Ook kom je meer te weten over hoe Europese consumenten denken over de nieuwste trends, groene bezorgopties en shoppen over de grens. Gebruik de Belgische en de lokale inzichten van Europa’s grootste afzetmarkten in je voordeel om van je online business ook een internationaal succes te maken!

Download gratis
Report Ecommerce Sendcloud

Consumentenonderzoek

E-commerce Delivery Compass 2020/2021

Dit rapport combineert inzichten van meer dan 8000 online shoppers in België en Europa. Wat zijn de huidige wensen en behoeften op gebied van bezorging, zowel voor als tijdens de coronavirus pandemie van 2020? Het rapport laat daarnaast zien in welke mate online retailers hierop inspelen. Ontdek de kansen voor jouw business.

Download gratis