Met de groei van e-commerce, heeft ook de logistiek de afgelopen jaren een sprintje getrokken. Waar de e-commerce giganten zoals Amazon en Coolblue hun eigen pakketdienst opzetten, ontwikkelen Bpost, DHL en andere vervoerders zich steeds verder. Met de eisen van online shoppers en de ontwikkelingen in e-commerce gaan vervoerders steeds verder in nieuwe verzendopties.In een wereld met ontzettend veel concurrentie en keuze in vervoerders, geven we je graag inzicht in de verschillende vervoerders en waarom een multi-carrier oplossing misschien voor jou wel de juiste is. Lees snel verder!

DHL, bpost & DPD: Met welke vervoerder(s) ga ik aan de slag?

Via Sendcloud is het mogelijk om je pakketten te verzenden met één of meerdere vervoerders. Nu denk je wellicht, waarom zou ik vervoerders combineren? Dan maak ik het mezelf toch alleen maar moeilijk? Fout! Wanneer je vervoerders gaat combineren, kun je voor jouw producten én klanten juist de beste verzendoplossing bieden en daarmee conversie in je webshop verhogen. Consumenten eisen tegenwoordig steeds meer, daarop inspelen als (kleinere) webshop wordt steeds lastiger. Verzenden naar afhaalpunten, het inzetten van avondlevering, gratis verzenden of zelfs de volgende dag de bestelling laten bezorgen? Iedere vervoerder heeft zo z’n eigen specialiteiten en niet te vergeten voorwaarden om te kunnen verzenden tegen een bepaald tarief.

Door vervoerders te combineren, kun je risico’s spreiden en zit je niet vast aan één tarief. Natuurlijk ligt het aan de producten die je verkoopt, welke vervoerder het best bij je past. Daarom zetten we graag voor je op een rijtje welke verzendopties per vervoerder worden aangeboden. Zo kun jij zelf bepalen met welke vervoerders je het best kunt verzenden.

Verzenden met DHL, handige opties op een rijtje

DHL is actief in 220 landen en heeft daarmee een groot netwerk in zowel de consumenten- en zakelijke markt in de Europese markt. Via Sendcloud bezorgt DHL middels twee bezorgopties. DHLForYou (beter bekent als DHL Parcel) en DHL Europlus. Doordat DHL een splitsing maakt in het netwerk, zijn de bezorgopties beter toegespitst op de klant. Hoe de verzendopties in elkaar zitten en wanneer je voor welke optie kiest met DHL vind je hier.

DHL Verzenden Sendcloud

Uitgelicht DHL pick-up service
Verzend je >80 pakketten per maand? Dan is pakketten afgeven bij DHL pakketpunten een hele klus. Daarom zorgt de pick-up service van DHL ervoor dat je pakketten gratis bij je worden afgehaald, wanneer jij dit wil. Handig, want ze bespaart je tijd en moeite.

Voorwaarden en verzendopties DHL via Sendcloud

 • Afmetingen maximaal:120x60x50 cm
 • Afhaalservice (pick-up) voor >80 pakketten per maand
 • Verzenden naar DHL Parcelshops (afhaalpunten)
 • Verzekering tot €500 inclusief
 • Handtekening voor ontvangst inclusief
 • Ochtend- of Avondlevering
 • Verzenden binnen Europa
 • Palletzendingen mogelijk
 • Express levering mogelijk: Voor 11:00 uur pakketten afgeven, volgende dag bij je klant in huis

Verzendopties en voordelen bpost

Bpost, voorheen beter bekend als De Post is het grootste postbedrijf van België in zowel brief- als pakketpost. Door ons contract met Bpost kun je van verschillende verzendopties en voordelen gebruik maken.

Verzenden met PostNL Sendcloud

Uitgelicht bpack World

Internationale ambities of klanten? Bpost World is een interessante verzendoptie, omdat je jouw pakketten zowel voordelig als betrouwbaar naar verschillende bestemmingen buiten de EU verzendt. Het grootste voordeel aan deze verzendoptie is dat je wereldwijd kunt verzenden, let daarbij wel dat bij verlies of beschadiging van je pakje, je standaard slechts een schadevergoeding krijgt van 8,33 BTR /kg (ongeveer €9,4/kg). Omdat pakketten naar het buitenland aan veel eisen moeten voldoen en een grote reis maken naar hun eindbestemming, is het daarom slim een aanvullende verzekering te nemen. Hiervoor betaal je een kleine toeslag, maar die weegt natuurlijk niet op tegen het verlies of beschadiging van je pakje.

Voorwaarden en verzendopties bpost via Sendcloud

 • Maximale omvang pakket: 300cm (1x lengte + 2x breedte + 2x hoogte) waarbij de lengte niet groter dan 150cm mag zijn.
 • Afleveren en verzenden naar meer dan 1250 Bpost punten (afhaalpunten)
 • Handtekening voor ontvangst mogelijk
 • Zaterdaglevering mogelijk
 • Extra hoge verzekering mogelijk
 • Verzenden naar pakjesautomaten mogelijk

Verzenden met DPD

DPD is een toonaangevende vervoerder, welke efficiëntie garandeert. De vervoerder heeft maar liefst 800 depots in 40 landen, daarom is DPD op internationaal vlak een aantrekkelijke vervoerder. De belangrijkste verzendopties zetten we graag voor je op een rijtje, zodat je kunt zien of er een match is met jouw logistieke behoeften.

Verzenden met DPD Sendcloud

Uitgelicht EU-zendingen met DPD Home of DPD to pick-up point

DPD heeft sterk wegennetwerk binnen Europa. Vanuit België heeft DPD namelijk directe verbindingen naar de meeste EU-landen. Er is een korte doorlooptijd van zendingen, omdat de vervoerder lokaal aanwezig is. Verzendoptie DPD Home of DPD to Pick-up point verzendt naar meer dan 40 Europese landen. Waarbij binnen 1 tot 3 dagen geleverd wordt binnen de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. Daarbij zorgt de Predict Service van DPD ervoor dat er pro-actief met je klant wordt gecommuniceerd waar het pakket zich bevindt op één uur nauwkeurigheid via SMS en mail.

Voorwaarden en verzendopties DPD via Sendcloud

 • Maximale pakket afmetingen: Gordelomvang 300cm met een maximale lengte van 175 cm (1x lengte + 2x breedte + 2x hoogte)
 • Levering naar DPD pick-up points (afhaalpunten) in België en Europa
 • Afhaalservice mogelijk vanaf 80 pakketten per maand
 • Handtekening voor ontvangst standaard inbegrepen
 • Standaard verzekerd tot €520,-
 • SMS-functie met ‘predict service’ tot op 1 uur nauwkeurig
[us_cta title=”Zelf meerdere vervoerders combineren?” color=”custom” bg_color=”#1d97ff” text_color=”#ffffff” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fpanel.sendcloud.nl%2F||target:%20_blank|” btn_label=”Ondek het hier!” el_class=”vc_hidden-xs”]

Combineer meerdere vervoerders

Onderstaande infographic geeft je inzicht in de wensen en behoeften van online shoppers. Zodat jij check-out zo kunt inrichten om conversie te verhogen.
Middels deze blog hopen we je een goed overzicht te geven van verschillende verzendopties die mogelijk zijn. Zo kun je voor jezelf op een rijtje zetten welke vervoerders voor jouw producten en klanten interessant zijn. Door onze gratis plugins voor jouw webshop, bied je moeiteloos deze verzendopties aan in de check-out van je webshop. Heb je vragen over de tarieven of wil je advies over je verzendopties? Neem dan gerust contact met ons op!

Verzendopties webshops Sendcloud BE

Leave a Reply