Skip to main content

Consumenten besteden niet alleen meer online, maar bestellen ook vaker. Doordat consumentenverwachtingen ook constant veranderen, zien we veel logistieke ontwikkelingen die het leveren van pakketten sneller, duurzamer en betrouwbaarder maken.

Waar e-commerce giganten zoals Amazon en Coolblue hun eigen pakketdienst opzetten, ontwikkelen vervoerders zich steeds verder. Ook zien we nieuwe toetreders, die focussen op een unieke of betere service. Zo wordt er in steden steeds vaker gebruikgemaakt van duurzame fietskoeriers of zetten sommige vervoerders volledig in op avondlevering.

In een wereld met ontzettend veel concurrentie en keuze in verzendopties, helpen we je graag met een volledig overzicht van alle vervoerders. In dit artikel sommen we de vervoerders bpost, DPD en DHL op inclusief verzendopties en delen we waarom een multi-carrier platform voor jou misschien wel de beste oplossing is.

Verzenden met bpost, DHL, DPD of UPS

Consumenten eisen tegenwoordig steeds meer. Daar steeds in blijven meegaan is niet makkelijk voor online retailers.

Verzenden naar afhaalpunten, avondlevering of gratis verzending aanbieden? Iedere vervoerder heeft zijn eigen voorwaarden, voordelen en tarieven.

Ben je op zoek naar een nieuwe vervoerder, wil je switchen of vergroot je jouw markt? Ontdek dan in dit artikel welke vervoerders het best bij je situatie passen.

Hieronder sommen we per vervoerder alle verzendopties die beschikbaar zijn via Sendcloud op, inclusief verzendvoorwaarden.

Let bij het kiezen van welke vervoerder op de verschillen in voorwaarden als je wilt verzenden naar een pick-up point. Het maximale gewicht van deze zendingen is namelijk bijna altijd lager, dan wanneer je verzendt naar een thuisadres.

Verzend automatisch met meer dan 25 (inter)nationale vervoerders en switch wanneer nodig. Probeer het nu gratis! 🚀

Verzenden met bpost

bpost koppeling Sendcloud

Bpost, voorheen De Post, is het grootste postbedrijf van België in zowel brief- als pakketpost. Wanneer je verzendt met bpost kun je pakketten verzenden naar meer dan 1250 bpost punten (afhaalpunten).

Door ons contract met bpost kun je van verschillende verzendopties en voordelen gebruikmaken. We sommen de verzendopties hieronder voor je op.

Verzendvoorwaarden bpost@home, Saturday Delivery & World Business

bpost

bpost@home

Bpost streeft ernaar je pakket de eerste werkdag na de dag van aanbieding te bezorgen. Dankzij tracking zijn je pakketten online te volgen. Wanneer je klant niet thuis is, wordt de zending naar het dichtstbijzijnde postpunt gebracht en bewaard voor 15 kalenderdagen.

Dit geldt enkel voor zendingen die worden gestuurd naar een huisadres. Zendingen die bijvoorbeeld naar pakketautomaten worden gestuurd, blijven 5 werkdagen beschikbaar voor afhaling. De klant kan gratis een tweede leverpoging aanvragen. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Minimum afmetingen nationaal: 11,2 x 14,5 cm
 • Minimum afmetingen international: 15,3 x 24,0 cm
 • Maximale omvang (inter)nationaal: 300 cm (1 x lengte + 2 x breedte + 2 x hoogte)
 • Lengte niet groter dan 150 cm (langste zijde)
 • Handtekening voor ontvangst mogelijk als aparte optie, enkel beschikbaar binnen België
 • Verzekerd verzenden tot €500 binnen Europa mogelijk als extra optie

bpost Saturday Delivery

Dankzij bpost Saturday Delivery kun je pakketten op zaterdag laten bezorgen (zowel bij thuislevering als bij levering op een afhaalpunt). Deze verzendoptie is enkel beschikbaar binnen België.

bpack World Business

Wanneer je internationaal verzendt, is bpost World Business een interessante verzendoptie. Je kunt je pakketten hiermee naar bestemmingen buiten de EU naar 220 landen en regio’s verzenden.

 • Levering in buurlanden na 1 à 3 werkdagen, landen van de Europese Unie tussen 3 en 5 werkdagen, rest van de wereld tussen 4 en 10 werkdagen
 • Let op: bij verlies of beschadiging van je pakket krijg je standaard slechts een schadevergoeding van 8,33 BTR /kg (ongeveer €9,4/kg)

Verzenden met DHL

Versandetikett - Logo DHL

DHL is actief in 220 landen en heeft een groot Europees netwerk in zowel de consumenten- als de zakelijke markt. In Nederland zijn er 2.800 DHL parcelshops en in Europa 65.000. Dit zijn winkels met ruime openingstijden of onbemande automaten die 24/7 bereikbaar zijn.

Doordat DHL een splitsing maakt tussen hun zakelijke netwerk en consumenten netwerk, zijn de bezorgopties beter toegespitst op de klant.

Via Sendcloud gelden voor DHL de volgende verzendopties en voorwaarden:

Verzendvoorwaarden DHL ForYou & Europlus

DHL

DHL ForYou (DHL Parcel)

DHL Foryou is voor het consumenten netwerk en wordt overgedragen aan bpost. Dit netwerk heeft 1 afleverpoging voor zendingen die naar particulieren worden verzonden.

Wil je pakketten voor DHL ForYou inleveren? Dan mag je ze bij bpost servicepunten afgeven. Houd er wel rekening mee dat dit uitsluitend geldt voor DHL ForYou zendingen.

DHL Europlus

Dit is het B2B netwerk van DHL (voor zendingen naar een zakelijk adres). Dit netwerk kent 2 afleverpogingen overdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur. DHL Europlus zendingen kunnen enkel worden verstuurd indien je een afhaling hebt met DHL.

Voorwaarden DHL via Sendcloud

 • Afmetingen maximaal: 120 x 60 x 50 cm
 • Afhaalservice (pick-up) voor >80 pakketten per maand
 • Verzenden naar DHL Parcelshops (afhaalpunten)
 • Verzekering tot €500 inclusief
 • Handtekening voor ontvangst inclusief
 • Ochtend- of avondlevering
 • Verzenden binnen Europa
 • Palletzendingen mogelijk

Verzenden naar het buitenland met DHL GLOBALMAIL

Versandetikett - Logo DHL

Voor kleine, lichte pakketjes met een lage waarde kun je gebruikmaken van DHL GLOBALMAIL. Na alle pakketjes los gelabeld te hebben kun je alle zendingen bij elkaar in één grote verzenddoos of tas doen. 

Deze verzendoptie is dus met name makkelijk wanneer je veel kleine pakketjes in bulk internationaal wilt verzenden.

Daarvoor heb je een DHL GLOBALMAIL-waybill nodig om het te kunnen verzenden naar het Deutsche Post Center in Frankfurt. DHL Express biedt een gratis ophaalservice voor deze methode.

DHL GLOBALMAIL

Voorwaarden DHL GLOBALMAIL

 • Maximaal gewicht: 2 kg
 • Minimale afmetingen: 14 cm × 9 cm
 • Maximale afmetingen: lengte + breedte + hoogte mag niet langer zijn dan 90 cm
 • Geen enkele zijde mag langer zijn dan 60 cm
 • Voor rollen/buizen: lengte + 2 x de diameter, mag niet langer zijn dan 104 cm

DHL pick-up service

Verzend je meer dan 80 pakketten per maand? Dan is pakketten afgeven bij DHL pakketpunten een hele klus.

Daarom zorgt de pick-up service van DHL ervoor dat pakketten gratis bij je worden afgehaald (je dient minimaal 3 pakketten per pick-up aan te bieden). Je kunt de optie voor pick-ups hier aanvragen.

Verzenden met DPD

DPD is een toonaangevende vervoerder die efficiëntie garandeert. Deze vervoerder heeft maar liefst 32.000 depots in 230 landen en ruim 1500 Parcelshops in de Benelux. Binnen Europa zijn ze één van de grootste vervoerders met aantrekkelijke voorwaarden en tarieven.

Verzendvoorwaarden DPD Home & DPD Express

DPD

DPD Home

Via DPD Home verzend je pakketten binnen Europa. Je kunt pakketten versturen naar ieder thuisadres of naar één van de 28.000 DPD Parcelshops in 16 Europese landen.

Er is een korte doorlooptijd van zendingen, omdat de vervoerder lokaal aanwezig is. Met de verzendoptie DPD Home of DPD Pickup Parcelshop verzend je naar meer dan 40 Europese landen.

Daarbij wordt binnen 1 tot 3 dagen geleverd binnen de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. De Predict Service van DPD zorgt ervoor dat er pro-actief met je klant wordt gecommuniceerd over waar het pakket zich bevindt, op één uur nauwkeurig, via SMS en mail.

Ook in de Benelux heeft DPD ruim 1500 Pickup Parcelshops en is er dus altijd een afhaalpunt in de buurt. Een ander voordeel van DPD Home is dat pakketten standaard verzekerd zijn tot €520 binnen Europa.

DPD Express

Is tijdspecifieke levering belangrijk? Dan kun je er bij DPD Express voor kiezen om pakketten voor 12.00 of 18.00 uur de volgende werkdag te laten bezorgen.

Let wel op, want hiervoor moet de zending voor 10.00 uur ’s ochtends worden aangemaakt. Voor deze methode is ook speciale ‘Express tape’ nodig. Deze kun je aanvragen bij onze Customer Success afdeling.

Voorwaarden DPD via Sendcloud op een rij

 • Maximale pakket afmetingen: gordelomvang 300 cm met een maximale lengte van 175 cm (1x lengte + 2x breedte + 2x hoogte)
 • Levering naar DPD Pickup Parcelshops in België en Europa
 • Afhaalservice mogelijk vanaf 100 pakketten per maand
 • Handtekening voor ontvangst standaard inbegrepen
 • Standaard verzekerd tot €520,-
 • SMS-functie met ‘Predict Service’ tot op 1 uur nauwkeurig

Verzenden met UPS 

UPS oftewel United Parcel Service is begonnen als boodschapperdienst in de VS. Inmiddels is UPS een premium verzendservice, die je webshop vooral internationaal op de kaart kan zetten.

Voordelen van verzenden via UPS

 • Verzenden naar UPS Access Points (afhaalpunten) zowel nationaal als internationaal
 • Zendingen doorgaans binnen 1 dag bezorgd
 • Buitenland zendingen gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen bezorgd
 • Extra snelle verzending via UPS Express Saver: de volgende dag in huis, zowel nationaal als internationaal
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Pick-up service vanaf €3,25 per dag of €10 per week
 • Zaterdaglevering mogelijk

Verzendvoorwaarden UPS Standard & Express Saver

UPS

UPS Standard

Met UPS Standard verzend je redelijk snel pakketten naar consumenten en bedrijven over de hele wereld. Er wordt een dagspecifieke schatting gegeven wanneer je pakketten worden bezorgd.

Binnenland zendingen worden binnen 1 dag bezorgd en zendingen naar het buitenland gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen.

UPS Standard is een goede verzendoptie wanneer snelheid en kosten tegen elkaar moeten worden afgewogen.

UPS Express Saver

UPS Express Saver is de extra snelle wereldwijde verzendoptie van UPS. Deze methode is duurder, maar daarmee wordt je pakket wereldwijd de volgende dag bezorgd (met dezelfde voorwaarden als UPS Standard).

UPS Pick-up voorwaarden

Met UPS is het mogelijk om eenmalig een zending af te laten halen op het adres van je webshop of dat van je klant. Een afhaling voor de volgende dag via UPS kost €3,25.

Wanneer je de afhaling voor de dag zelf aanvraagt (enkel mogelijk met UPS Express Saver), kunnen de kosten hoger uitvallen. Dit is afhankelijk van de route die UPS af moet leggen.

Naast een incidentele afhaling is het ook mogelijk om je pakketten dagelijks af te laten halen door UPS. De kosten hiervoor zijn €10 per week.

Welke vervoerder het meest voordelig is hangt dus volledig af van wat je verzendt. We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je zelf de prijzen kunt vergelijken op basis van de verzendroute en het verpakkingstype:

Prijscalculator verzendkosten België


Verzenden met PostNL, DHL Express & GLS

Naast de bovengenoemde verzendopties kun je via Sendcloud ook verzenden met PostNL, DHL Express en GLS, door je eigen contract in te laden. Wanneer je een Sendcloud account hebt, kun je het eigen contract per vervoerder eenvoudig inladen.

Verzenden met PostNL

Via PostNL België kun je vanuit België gebruikmaken van het netwerk van PostNL. Dit is mogelijk voor zowel zendingen binnen België als naar het buitenland. Helaas is servicepunt levering en avondlevering op dit moment nog niet beschikbaar via Sendcloud. De verzendvoorwaarden zijn afhankelijk van je eigen gemaakte afspraken.

Voordelen & voorwaarden DHL Express

Wanneer je een eigen contract hebt met DHL Express, kun je hier ook gebruik van maken binnen Sendcloud. Ook hierbij gelden de eigen prijsafspraken en voorwaarden. Als je meer wilt lezen over DHL Express via Sendcloud, lees dan de blog die we hierover geschreven hebben.

Voordelen & voorwaarden GLS

Tot slot kun je voor het verzenden van pakketten in binnen- en buitenland vanuit België gebruikmaken van GLS. Ook deze verzendoptie is dus enkel mogelijk via Sendcloud wanneer je een eigen contract hebt met de vervoerder. De voorwaarden in je contract met GLS zijn dan ook van toepassing.

Welke vervoerder matcht het best met jouw doelen?

Iedere vervoerder heeft zijn eigen sterke en minder sterke kanten. Door vervoerders te combineren, kun je risico’s spreiden en zit je niet vast aan één tarief.

Via Sendcloud is het mogelijk om je pakketten te verzenden met één of meerdere vervoerders.

Combineer je eigen contract met bijvoorbeeld andere vervoerders via de Sendcloud tarieven en selecteer altijd de beste verzendoptie voor je zending. Met de slimme verzendregels wordt automatisch de juiste verzendoptie voor je geselecteerd, waardoor je heel wat fouten kunt voorkomen en minuten per order kunt besparen.

Een multi-carrier oplossing heeft verschillende voordelen:

 • Bespaar geld door in verschillende situaties te kiezen voor de goedkoopste verzendoptie. Met de slimme verzendregels van Sendcloud kun je dit proces volledig automatiseren.
 • Wees minder afhankelijk van één vervoerder en maak verzendbeloftes waar. Als een vervoerder te maken krijgt met vertragingen door drukte of stakingen, switch je eenvoudig naar een andere vervoerder.
 • Geef klanten de beste verzendervaring. Koppel je checkout aan Sendcloud en geef consumenten de keuze uit verzendopties van verschillende vervoerders. Zo is het mogelijk om de servicepunten van verschillende grote vervoerders met elkaar te combineren.

Meer weten over de multi-carrier oplossing van Sendcloud? Plan een demo of ontdek het zelf door een gratis account aan te maken. Veel succes!

Jeroen Kuunders

Jeroen is een enthousiaste marketeer en conceptontwikkelaar. Hij verdiept zich graag in de wereld van e-commerce en logistiek. Met zijn kennis en ideeën schrijft hij graag over hoe jij je webshop van A tot Z kunt optimaliseren.

Leave a Reply