Skip to main content

Consumenten besteden niet alleen meer online, maar bestellen ook vaker. Doordat consumentenverwachtingen ook constant veranderen, zien we veel logistieke ontwikkelingen die het leveren van pakketten sneller, duurzamer en betrouwbaarder maken. Daarnaast heeft elke pakjesdienst eigen voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Waar e-commerce giganten zoals Amazon en Coolblue hun eigen pakjesdienst opzetten, ontwikkelen vervoerders zich steeds verder. Ook zien we nieuwe toetreders, die focussen op een unieke of betere service. Zo wordt er in steden steeds vaker gebruikgemaakt van duurzame fietskoeriers of zetten sommige vervoerders volledig in op avondlevering.

In een wereld met ontzettend veel concurrentie en keuze in verzendopties, helpen we je graag met een volledig overzicht van alle vervoerders. In dit artikel sommen we de pakjesdiensten bpost, DPD en DHL op inclusief verzendopties en delen we waarom een multi-carrier platform voor jou misschien wel de beste oplossing is. We bespreken de volgende vervoerders:

Verzenden met bpost, PostNL, DHL, DPD, Mondial Relay en meer

Consumenten eisen tegenwoordig steeds meer. Daar steeds in blijven meegaan is niet makkelijk voor online retailers.

Verzenden naar afhaalpunten, avondlevering, gratis verzending of zelfs op dezelfde dag een order laten bezorgen? Elke pakjesdienst heeft specifieke voorwaarden, voordelen en tarieven.

Ben je op zoek naar een nieuwe pakjesdienst, wil je switchen of je markt vergroten? Ontdek dan in dit artikel welke pakjesdienst het beste bij je situatie past.

Let bij het kiezen van een pakjesdienst op de verschillen in voorwaarden als je wilt verzenden naar een pick-up point.

Het maximale gewicht van deze zendingen is namelijk bijna altijd lager, dan wanneer je verzendt naar een thuisadres.

Verzenden met bpost

pakjesdienst bpost

Bpost, voorheen De Post, is de grootste pakjesdienst van België in zowel brief- als pakketpost. Wanneer je verzendt met bpost kun je pakketten verzenden naar meer dan 2800 bpost punten (afhaalpunten).

Door ons contract met bpost kun je van verschillende verzendopties en voordelen gebruikmaken. We sommen de verzendopties hieronder voor je op.

Verzendvoorwaarden bpost@home, Saturday Delivery, World Business & bpack Easy Return

Pakjesdienst bpost voorwaarden

bpost@home

Bpost streeft ernaar je pakket de eerste werkdag na de dag van aanbieding te bezorgen. Dankzij tracking zijn je pakketten online te volgen. Wanneer je klant niet thuis is, wordt de zending naar het dichtstbijzijnde postpunt gebracht en bewaard voor 15 kalenderdagen.

Dit geldt enkel voor zendingen die worden gestuurd naar een huisadres. Zendingen die bijvoorbeeld naar pakketautomaten worden gestuurd, blijven 5 werkdagen beschikbaar voor afhaling. De klant kan gratis een tweede leverpoging aanvragen. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Minimum afmetingen nationaal: 11,2 x 14,5 cm
 • Minimum afmetingen international: 15,3 x 24,0 cm
 • Maximale omvang (inter)nationaal: 300 cm (1 x lengte + 2 x breedte + 2 x hoogte)
 • Lengte niet groter dan 300 cm (langste zijde)
 • Handtekening voor ontvangst mogelijk als aparte optie, enkel beschikbaar binnen België
 • Verzekering inbegrepen van €10 per kilo bij verlies of beschadiging. Verzekerd verzenden tot €500 binnen Europa mogelijk als extra optie

bpost @home bpack 24H

Met deze service streeft bpost ernaar de pakjes binnen België de volgende dag te bezorgen. Op de maximale lengte van 100cm na zijn alle voorwaarden hetzelfde als bpost @home.

bpost Saturday Delivery

Dankzij bpost Saturday Delivery kun je pakketten op zaterdag laten bezorgen (zowel bij thuislevering als bij levering op een afhaalpunt). Deze verzendoptie is enkel beschikbaar binnen België.

bpack World Business

Wanneer je internationaal verzendt, is bpost World Business een interessante verzendoptie. Je kunt je pakketten hiermee naar bestemmingen buiten de EU naar 220 landen en regio’s verzenden.

 • Levering in buurlanden na 1 à 3 werkdagen, landen van de Europese Unie tussen 3 en 5 werkdagen, rest van de wereld tussen 4 en 10 werkdagen
 • Let op: bij verlies of beschadiging van je pakket krijg je standaard slechts een schadevergoeding van €10 per kilo.

Verzenden met PostNL

Ruim 200 jaar geleden begon PostNL als eerste en enige postbedrijf in Nederland. PostNL heeft daardoor een groot netwerk in zowel brievenbuspost als pakketten en is de populairste pakjesdienst in Nederland en België. Met PostNL verzend je eenvoudig je pakketten binnen België en naar Nederland.

Via Sendcloud gelden de volgende verzendvoorwaarden:

pakjesdienst postnl

PostNL Standaard

Met PostNL Standaard verzend je jouw pakketjes tot en met 31,5 kg binnen België en naar Nederland naar het huisadres van jouw klant. Bij deze verzendoptie zit standaard 1 afleverpoging en de pakketten zijn niet standaard verzekerd. Extra diensten:

 • PostNL Home Address Only
 • PostNL Signature on delivery + Home address only
 • PostNL With Signature

PostNL Servicepunt

PostNL Servicepunt is alleen beschikbaar binnen België. Met deze verzendoptie kunnen jouw klanten hun bestelling ophalen bij een van de vele PostNL servicepunten.

Verzenden met DHL

Pakjesdienst DHL voorwaarden

Een bekende pakjesdienst is DHL. DHL is actief in 220 landen en heeft een groot Europees netwerk in zowel de consumenten- als de zakelijke markt. In België zijn er 1250 DHL parcelshops en in Europa 65.000. Dit zijn winkels met ruime openingstijden of onbemande automaten die 24/7 bereikbaar zijn.

Doordat DHL een splitsing maakt tussen hun zakelijke netwerk en consumenten netwerk, zijn de bezorgopties beter toegespitst op de klant.

Via Sendcloud gelden voor DHL de volgende verzendopties en voorwaarden:

Verzendvoorwaarden DHL ForYou & DHL Parcel Connect

Pakjesdienst DHL Belgie voorwaarden

DHL ForYou (DHL Parcel)

DHL ForYou is de standaard verzendoptie van DHL voor wanneer je producten levert aan consumenten.

 • Afhankelijk van het bezorgadres hanteert DHL 4 aflevermomenten overdag tussen 11:00 – 15:00 uur of 14:00 – 18:00 uur, in de avond van 18:00 – 21:00 uur of op zaterdag. Houd er rekening mee dat deze aflevermomenten dus niet door de consument zelf worden gekozen.
 • Mist je klant de afleverpoging? Dan wordt de zending de volgende dag opnieuw aangeboden. Mist de klant deze levering ook, dan wordt de zending de volgende dag bezorgd bij een DHL ServicePoint, waar het pakket binnen 7 dagen kan worden afgehaald. Let op: in België is er sprake van slechts één afleverpoging.
 • De consument kan er ook voor kiezen om het pakket opnieuw thuis of bij de buren te laten bezorgen via de Track & Trace pagina van DHL. Er zijn dan verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond beschikbaar. Maar er kan ook worden gekozen om het pakket naar een ander DHL ServicePoint te laten brengen.
 • Mogelijkheid om pakketten aanvullend te verzekeren tot €500 (of check de Sendcloud verzekering).

DHL Europlus

DHL Europlus is ontwikkeld voor de zakelijke markt. Zendingen worden daarom uitsluitend overdag aangeboden. Er zijn twee afleverpogingen tussen 8:00 en 17:00 uur.

DHL Europlus Pallet

Wanneer al een volledige pallet naar één eindbestemming stuurt, kun je gebruik maken van DHL Europlus Pallet. We raden in dat geval aan om donkere folie te gebruiken.

Pakjesdienst DHL Europlus verzendvoorwaarden

 

Verzenden naar het buitenland met DHL GLOBALMAIL

Voor kleine, lichte pakketjes met een lage waarde kun je gebruikmaken van DHL GLOBALMAIL. Na alle pakketjes los gelabeld te hebben kun je alle zendingen bij elkaar in één grote verzenddoos of tas doen. 

Deze verzendoptie is dus met name makkelijk wanneer je veel kleine pakketjes in bulk internationaal wilt verzenden.

Daarvoor heb je een DHL GLOBALMAIL-waybill nodig om het te kunnen verzenden naar het Deutsche Post Center in Frankfurt. DHL Express biedt een gratis ophaalservice voor deze methode.

DHL GLOBALMAIL

Voorwaarden DHL GLOBALMAIL

 • Maximaal gewicht: 2 kg
 • Minimale afmetingen: 14 cm × 9 cm
 • Maximale afmetingen: lengte + breedte + hoogte mag niet langer zijn dan 90 cm
 • Geen enkele zijde mag langer zijn dan 60 cm
 • Voor rollen/buizen: lengte + 2 x de diameter, mag niet langer zijn dan 104 cm

DHL pick-up service

Verzend je meer dan 80 pakketten per maand? Dan is pakketten afgeven bij DHL pakketpunten een hele klus.

Daarom zorgt de pick-up service van DHL ervoor dat pakketten gratis bij je worden afgehaald (je dient minimaal 3 pakketten per pick-up aan te bieden). Je kunt de optie voor pick-ups hier aanvragen.

Verzenden met DHL Express

Pakjesdienst DHL Express

Naast DHL kun je ook kiezen voor DHL Express. Let op: DHL Express staat los van de bovengenoemde verzendopties van DHL.

DHL Express is een premium verzendoptie, die je kunt inzetten voor zowel nationale als internationale zendingen. Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt.

Express leveringen zijn een aanvulling op je checkout en een extra service voor je klant. Daarnaast verhoogt het de kans op een afgeleverd pakket, direct bij de eerste afleverpoging.

Deze zendingen kunnen ingeleverd worden bij een DHL (Express) servicepunt, maar het kan ook met een afhaling indien je minimaal 5 pakketjes mee kunt geven. De zendingen dienen vóór 17:00 uur ingeleverd of afgehaald te worden.

Er zijn 3 DHL Express verzendopties:

 • DHL Express Domestic 9:00 uur – geleverd eerstvolgende werkdag voor 9 uur (max 30 kg)
 • DHL Express Domestic 12:00 uur – geleverd eerstvolgende werkdag voor 12 uur (max 70 kg)
 • DHL Express Worldwide – wereldwijd geleverd eerstvolgende werkdag (max 70 kg)

Vervoerders DHL Express verzendvoorwaarden

Kenmerken & voordelen van DHL Express:

 • On Demand Delivery als extra service voor je klanten
 • Deur tot deur levering voor het einde van de eerstvolgende werkdag
 • Wereldwijd beschikbaar op alle afhaal- en afleverlocaties
 • De zending wordt na 3 bezorgpogingen geretourneerd
 • Niet standaard verzekerd (in geval van verlies of schade kom je in aanmerking voor een kg-vergoeding)
 • DHL Express biedt verzendmethoden die als doel hebben voor een bepaalde tijd te leveren. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend als een zending te laat wordt afgeleverd.

Let op: DHL Express heft vanaf 1 april 2020 tot nader order een extra Emergency Situation Surcharge voor alle Time Definite International zendingen. 

Deze toeslag is alleen van toepassing op tijdgebonden internationale zendingen. Deze toeslag wordt niet toegepast op dag- of tijdbepaalde internationale zendingen of binnenlandse zendingen. Meer informatie over deze Emergency Situation Surcharge vind je in dit artikel over DHL Express verzendvoorwaarden.

Verzenden met DPD

Pakjesdienst dpd voorwaarden

DPD is een toonaangevende pakjesdienst die efficiëntie garandeert. Deze vervoerder heeft maar liefst 32.000 depots in 230 landen en ruim 1500 Parcelshops in de Benelux. Binnen Europa zijn ze één van de grootste vervoerders met aantrekkelijke voorwaarden en tarieven.

Voordelen van verzenden via DPD

 • Levering naar DPD Pickup Parcelshops in Nederland en Europa
 • Gratis verzekerd tot €520,- binnen Europa
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Eén afleverpoging bij DPD Home en twee pogingen bij DPD Express
 • Afhaalservice zonder tijdvak mogelijk vanaf 100 pakketten per maand
 • Afhaalservice inclusief tijdvak mogelijk vanaf 300 pakketten per maand
 • Afleveren bij de buren mogelijk
 • Gratis verzekerd tot €520,-
 • Zaterdaglevering zonder extra kosten
 • Tijdspecifieke Express zendingen mogelijk

Verzendvoorwaarden DPD Home, Servicepunt, Express & Pickup Parcelshop

Pakjesdienst DPD verzendvoorwaarden

DPD Home

Via DPD Home verzend je pakketten binnen Europa. Je kunt pakketten versturen naar ieder thuisadres of naar één van de 28.000 DPD Parcelshops in 16 Europese landen.

Er is een korte doorlooptijd van zendingen, omdat de pakjesdienst lokaal aanwezig is. Met de verzendoptie DPD Home of DPD Pickup Parcelshop verzend je naar meer dan 40 Europese landen.

Daarbij wordt binnen 1 tot 3 dagen geleverd binnen de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. De Predict Service van DPD zorgt ervoor dat er pro-actief met je klant wordt gecommuniceerd over waar het pakket zich bevindt, op één uur nauwkeurig, via SMS en mail.

Ook in de Benelux heeft DPD ruim 1500 Pickup Parcelshops en is er dus altijd een afhaalpunt in de buurt. Een ander voordeel van DPD Home is dat pakketten standaard verzekerd zijn tot €520 binnen Europa.

Voor leveringen van alcohol heeft DPD de Age Check. Om het pakket in ontvangst te mogen nemen, moet de ontvanger door middel van een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID kaart) aantonen dat ze oud genoeg zijn om de zending aan te nemen. Meer informatie over deze service kun je terugvinden in dit artikel over DPD verzendvoorwaarden.

DPD Express

Is tijdspecifieke levering belangrijk? Dan kun je er bij DPD Express voor kiezen om pakketten voor 12.00 of 18.00 uur de volgende werkdag te laten bezorgen.

Let wel op, want hiervoor moet de zending voor 10.00 uur ’s ochtends worden aangemaakt. Voor deze methode is ook speciale ‘Express tape’ nodig. Deze kun je aanvragen bij onze Customer Success afdeling.

DPD Classic

Lever je pakketten aan een zakelijk adres? Dan kun je gebruik maken van DPD Classic.

Pakjesdienst DPD Classic verzendvoorwaarden

DPD Pickup voorwaarden

Met een volume van 100 tot 300 zendingen per maand, kan DPD op route bij je afhalen. Dit wil zeggen dat DPD gedurende werkdagen langskomt (tussen 09.00 en 17.00 uur) om de door jou klaargezette zendingen op te halen.

Is je volume groter dan 300 zendingen per maand, dan kunnen we een tijdsvenster voor je opvragen bij het key-account management van DPD.

Houd rekening met een verwerkingstijd van 5 werkdagen om de pick-up op te starten.

Verzenden met UPS 

Pakjesdienst UPS

UPS oftewel United Parcel Service is begonnen als boodschappendienst in de VS. Inmiddels is UPS een premium pakjesdienst, die je webshop vooral internationaal op de kaart kan zetten.

Voordelen van verzenden via UPS

 • Verzenden naar UPS Access Points (afhaalpunten) zowel nationaal als internationaal
 • Buitenland zendingen gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen bezorgd
 • Extra snelle verzending via UPS Express en Express Saver: de volgende dag in huis, zowel nationaal als internationaal
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Pick-up service vanaf €2,89 per dag of €10,51 per week
 • Zaterdaglevering mogelijk
 • Niet standaard verzekerd
 • Retour verzendmethodes beschikbaar
 • UPS Paperless Invoice beschikbaar

Verzendvoorwaarden UPS Standard, Express, Express Saver, Expedited en Envelope

Pakjesdienst UPS verzendvoorwaarden

UPS Standard

Met UPS Standard verzend je redelijk snel pakketten naar consumenten en bedrijven over de hele wereld. Er wordt een dagspecifieke schatting gegeven wanneer je pakketten worden bezorgd.

Zendingen in België worden binnen 1 dag bezorgd en zendingen naar het buitenland gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen.

Om zendingen naar een servicepunt te sturen, gebruik je UPS Standard to Access Point.

UPS Standard is een goede verzendoptie wanneer snelheid en kosten tegen elkaar moeten worden afgewogen.

UPS Express Plus

Voor spoedzendingen kun je gebruik maken van UPS Express Plus. De zending wordt dan aan het begin van de volgende werkdag bezorgd, meestal rond 08:30 of 09:00.

UPS Express Saver

UPS Express Saver biedt een voordelige optie voor next-day delivery. Pakketten die via Express Saver worden verzonden, worden aan het einde van de volgende dag bezorgd. Om zendingen naar een servicepunt te sturen, gebruik je UPS Express Saver to Access Point.

UPS Envelope

Met UPS Envelope verzend je documenten en brievenbuspost.

UPS Expedited

UPS Expedited is de UPS verzendoptie voor internationale zendingen die niet dringend zijn. Om zendingen naar een servicepunt te sturen, gebruik je UPS Expedited to Access Point.

UPS Pick-up voorwaarden

Met UPS is het mogelijk om eenmalig een zending af te laten halen op het adres van je shop of dat van je klant. Een afhaling voor de volgende dag via UPS kost €2,89. Een pickup op dezelfde dag kost €5,37.

Naast een incidentele afhaling is het ook mogelijk om je pakketten dagelijks af te laten halen door UPS. De kosten hiervoor zijn €10,51 per week. Bekijk voor meer informatie dit artikel over de verzendvoorwaarden van UPS.

Verzenden met GLS

Pakjesdienst GLS

GLS is een toonaangevende pakjesdienst in Europa. De vervoerder is actief in maarliefst 40 Europese landen, waardoor zij een sterk verzendnetwerk hebben. GLS blinkt dan ook uit als het gaat om betrouwbaarheid: 95 procent van alle zendingen wordt binnen de geschatte levertijd geleverd.

Voordelen van verzenden via GLS

 • Korte doorlooptijden in binnen- en buitenland
 • Verzekeringen verschillen per verzendmethode
 • Er worden altijd twee afleverpogingen gedaan
 • Pick-up service vanaf €6,70 per afhaling & €0,67 per pakket
 • Flexibele bezorgtijden en -opties voor de ontvanger
 • Een netwerk van ruim 500 parcelshops in België

Voorwaarden pakketten GLS

Pakjesdienst GLS voorwaarden

GLS Parcel

Met GLS Parcel kun je nationaal en internationaal zowel B2B als B2C pakketzendingen versturen. Hiervoor kun je kiezen uit 4 verschillende verzendmethodes: GLS EconomyParcel, GLS BusinessParcel, GLS EuroBusinessParcel of GLS GlobalBusinessParcel. Met GLS EconomyParcel verzend je voordelig zonder handtekening voor ontvangst. De methode GLS BusinessParcel is voor al je pakketten binnen België, waarbij je zendingen binnen 24 uur geleverd worden. Met GLS EuroBusinessParcel kun je je pakketten door heel Europa laten bezorgen en GLS EuroBusinessParcel is er voor pakketzendingen naar landen buiten Europa.

GLS Express

Één van de voordelen van GLS is dat zij een eigen Express-netwerk heeft binnen België. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om voor gegarandeerde levering op de volgende werkdag kunt kiezen. Ook hierbij heb je drie opties om uit te kiezen. Je kunt je zending namelijk vóór het einde van de werkdag, vóór 12 uur in de ochtend of vóór 9 uur in de ochtend laten bezorgen.

GLS Freight

Naast het versturen van pakketzendingen kun je met GLS ook vrachtzendingen versturen binnen België met 24-uurslevering. Ook hierbij heb je de keuze uit 2 verzendmethodes: GLS BusinessFreight voor je vrachtzendingen binnen België en GLS EuroBusinessFreight voor je vrachtzendingen naar andere landen binnen Europa.

GLS Pick-up voorwaarden

Zowel pakket- als vrachtzendingen kunnen dagelijks worden afgehaald op een nader overeen te komen tijdstip. Wil je dat GLS de pakketten elke week op een bepaalde dag en tijd bij je komt ophalen, dan kan dat ook.

 • Als je belt vóór 12:00 uur dan kan de afhaling nog dezelfde dag plaatsvinden.
 • Er geldt geen minimum hoeveelheid om een afhaling te regelen
 • Afhalen op zaterdag is niet mogelijk

Verzenden met FedEx

Pakjesdienst FedEx

FedEx richt zich zowel op B2B- als B2C-zendingen en is een bekende pakjesdienst wereldwijd. De pakjesdienst is actief in meer dan 220 landen wereldwijd en beschikt over eigen lucht- en grondnetwerken. Verstuur je veel internationale pakketten? Dan is Fedex dus een interessante partner.

Voordelen van verzenden met Fedex

 • Sterk internationaal netwerk en actief in 220+ landen
 • Internationale express service
 • Verschillende opties voor handtekening voor ontvangst

Voorwaarden pakketten FedEx

Pakjesdienst FedEx verzendvoorwaarden

FedEx Priority Overnight

Met FedEx Priority Overnight verstuur je pakketten binnen België die de volgende dag voor de middag of voor het einde van de werkdag geleverd worden.

FedEx Europe First

FedEx Europe First is een premium service voor internationale zendingen waarbij je pakket de volgende dag vóór 10 uur ‘s ochtends geleverd wordt.

FedEx International Economy

FedEx International Economy biedt je een budgetvriendelijke mogelijkheid om jouw pakketten internationaal te verzenden met een bezorgtijd van 2-3 dagen.

FedEx International Priority

Met FedEx International Priority is een expresdienst die jouw documenten en pakketten de volgende dag in heel Europa bezorgt.

FedEx Global Returns

Met FedEx Global Returns maak je eenvoudig internationale retourlabels en douanedocumenten aan voor wereldwijde retourzendingen.

Verzenden met Mondial Relay

Pakjesdienst Mondial Relay

Mondial Relay is een van de bekendste Franse pakjesdiensten met 20+ jaar ervaring. Het is de snelstgroeiende out-of-home vervoerder in België. Mondial Relay heeft meer dan 100.000 e-commerce klanten waaronder Amazon, ASOS en Vinted.

Met Mondial Relay verzend je binnen België, en van België naar Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Italië en Spanje. Mondial Relay werkt vanuit België met bezorging van en naar servicepunten.

Voordelen van verzenden met Mondial Relay

 • Levering naar servicepunten is een voordelige en groene verzendoptie
 • Sterk internationaal netwerk
 • Gemiddelde levertijd van 3 werkdagen
 • Tracking beschikbaar
 • Pick-up mogelijk

Voorwaarden pakketten Mondial Relay

Pakjesdienst Mondial Relay verzendvoorwaarden

Let op:

 • Verzendlabel dient glad gestreken te zijn op de grootste zijde van het pakket
 • Levering van het pakket alleen mogelijk met een geldig identiteitsbewijs en elektronische handtekening
 • Zending tot 14 kalenderdagen beschikbaar bij een Relay Point

Verzenden met Budbee

De nieuwste pakjesdienst waar je via Sendcloud gebruik van kunt maken is de Zweedse Budbee. Bij deze vervoerder is de consument de baas, dus deze mag zelf een bezorgtijd- en plek selecteren.

Budbee is een same én next day delivery verzendoptie voor het thuisbezorgen van webshop pakketten binnen Vlaanderen en Brussel.

Voordelen van verzenden met Budbee

 • Same day of next day delivery tussen 17.00 en 22.00 uur
 • Klimaatgecompenseerde bezorging & real-time tracking
 • Pick-up vanaf 20 pakketten per dag
 • Bij 5 tot 20 pakketten per dag drop-off mogelijk bij Budbee hubs of één van de 350 drop-off punten

Voorwaarden pakketten Budbee

Budbee

 • Maximaal gewicht: 20 kg
 • Langste zijde: 120 cm
 • Maximale afmetingen: langste lengte + omtrek = max. 300 cm

Welke vervoerder matcht het best met jouw doelen? 

Elke consument heeft bepaalde wensen omtrent pakketbezorging en elke pakjesdienst heeft zijn eigen sterke en minder sterke kanten.

Door via Sendcloud meerdere vervoerders te combineren, kun je risico’s spreiden en zit je niet vast aan één tarief.

Combineer je eigen contract met bijvoorbeeld andere vervoerders via de Sendcloud tarieven en selecteer altijd de beste verzendoptie voor je pakketten.

Met de slimme verzendregels wordt automatisch de juiste verzendoptie voor je geselecteerd, waardoor je heel wat fouten kunt voorkomen en minuten per order kunt besparen.

Een multi-carrier oplossing heeft verschillende voordelen:

 • Bespaar geld door in verschillende situaties te kiezen voor de goedkoopste verzendoptie. Met de slimme verzendregels van Sendcloud kun je dit proces volledig automatiseren.
 • Wees minder afhankelijk van één vervoerder en maak verzendbeloftes waar. Als een vervoerder te maken krijgt met vertragingen door drukte of stakingen, switch je eenvoudig naar een andere vervoerder.
 • Geef klanten de beste verzendervaring. Koppel je checkout aan Sendcloud en geef consumenten de keuze uit verzendopties van verschillende vervoerders. Zo is het mogelijk om de servicepunten van verschillende grote vervoerders met elkaar te combineren.

Tot slot

We hopen dat dit overzicht je heeft geholpen erachter te komen welke pakjesdienst het beste bij jouw webshop past. Als je er inmiddels van overtuigd bent dat verzenden met verschillende vervoerders een must is in 2023, maak dan vandaag nog een gratis Sendcloud account aan. Zo kun je zelf ervaren welke impact een multi-carrier strategie op jouw bedrijf heeft. Happy shipping!

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.

Begin vandaag nog met slimmer verzenden

Start gratis
Ingesteld in 5 minuten Geen technische kennis nodig Gratis support
Stars

Meer dan 2000 vijf sterren reviews

G2 Crowd Logo Trustpilot Logo Capterra Logo