Van de 66,8 miljoen inwoners in Engeland doet 86% online inkopen. Daarmee is het de grootste e-commercemarkt van Europa! De online verkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen drie jaar met dubbele cijfers gegroeid en waren in 2019 goed voor maar liefst € 200 miljard.

De buitenlandse detailhandel maakt een aanzienlijk deel uit van deze online aankopen, want meer dan een derde van de Britten doet regelmatig aankopen over de grens. Sterker nog: 15% van de Britse consumenten, en dan met name mannen, koopt minimaal één keer per week bij een webshop in het buitenland.

Met dit soort cijfers is het niet verrassend dat het voor webshops in de hele wereld lucratief is om producten te verkopen aan klanten in Engeland. Maar de grote vraag is: hoe kunnen Belgische webshops er op een efficiënte manier voor zorgen dat hun pakket veilig aankomt bij Britse klanten?

En welke veranderingen kunnen webshops en consumenten de komende jaren verwachten met het oog op de Brexit? In deze praktische gids over een pakket verzenden naar Engeland delen we alle ins en outs!

Pakket verzenden naar Engeland

Pakket verzenden naar Engeland: de basis

We beginnen met de belangrijkste zaken die je moet weten over een pakket verzenden naar Engeland. Omdat Engeland tot de EU behoort, hoef je geen douaneformulieren aan je pakket toe te voegen.

Er gelden wél verpakkingsvoorschriften en verboden producten waar je rekening mee moet houden.

Verpakkingsvoorschriften Engeland

Voor een zending naar Engeland gelden de volgende voorschriften:

  • Op dit moment gelden in Engeland de EU-voorschriften voor invoerverpakkingen. Omdat België een EU-land is, kun je een standaardverpakking gebruiken die in België is goedgekeurd.
  • Zorg dat het adres van de ontvanger goed leesbaar en controleer is, maar vooral ook of de postcode volledig is (5 tot 7 tekens). In Engeland zijn postcodes erg belangrijk, omdat deze voor bezorgers betrouwbaarder zijn dan het adres. Soms kan een Brits adres uitsluitend bestaan uit een straatnaam of traditionele naam van een huis en een postcode, bijvoorbeeld: Rose Cottage, A1 2BC.
  • Zorg dat alle verzend- en invoerdocumenten (zoals luchtvrachtbrieven of pro-forma facturen) volledig en in het Engels zijn ingevuld.
  • Verwijder eventuele oude adreslabels, barcodes of andere irrelevante schriftelijke informatie van de verpakking om verwarring te voorkomen.
  • Gebruik altijd een stevige verpakking (zoals een harde buitendoos, een scheurbestendige verzendmap of luchtkussenenvelop) en gebruik een geschikte opvulling, zoals bubbeltjesplastic of polystyreen schuim.
  • Verzegel je pakket stevig met verpakkingstape. Plak voor extra bescherming ook tape op de hoeken bij dozen.
  • Zorg dat je pakket bestendig is tegen een val van maximaal 1,5 meter.

Verboden producten Engeland

Voor de invoer van sommige producten geldt een wettelijk verbod of beperking. Bovendien kunnen vervoerders zelf de verzending van bepaalde producten verbieden, dus controleer altijd of je producten worden toegestaan.

De invoer van de volgende producten in Engeland is verboden of beperkt:

Raadpleeg voor een volledig overzicht de Trade Tariff-website van de Britse Revenue & Customs-autoriteit

Verzendkosten naar Engeland

Er zijn talloze manieren om je webshop producten naar Engeland te verzenden. De kosten hangen af van de grootte en het gewicht van je pakket en van de leveringstermijn.

Enkele andere factoren die van invloed zijn op de prijzen, zijn een verzendverzekering, traceeropties (zoals een verzending waarbij getekend moet worden voor ontvangst of Track- & Trace nummers voor brieven en pakketten) of milieuvriendelijke verzending.

Om makkelijk informatie over de verzendkosten per vervoerder in te zien, kun je een gratis Sendcloud-account aanmaken. Zo weet je altijd precies wat het je kost om een pakket naar Engeland te verzenden.

Verzending naar Engeland

Transittijden voor verzending naar Engeland

Als webwinkelier kun je klanten het beste van dienst zijn als je nauwkeurig kunt aangeven hoe lang de verzending duurt. De transittijden naar Engeland zijn afhankelijk van de vervoerder en van de verzendmethode (over land, zee of door de lucht).

Grote internationale vervoerders, zoals bpost, DHL, UPS en DPD kunnen pakketten vanuit België vaak al binnen een paar werkdagen leveren. Afhankelijk van de dienst die je kiest, zijn er mogelijk snellere verzendopties.

Pakket verzenden naar Engeland: vervoerders & verzendopties

Omdat je met meerdere vervoerders naar Engeland kunt verzenden en er meerdere verzendopties beschikbaar zijn, zetten we ze graag voor je op een rij.

Pakket verzenden naar Engeland met bpost World Business

De eerst mogelijke verzendoptie is bpost World Business, waarbij een standaard verzendverzekering geldt. Voor EU landen geldt een levertijd tussen 3 en 5 werkdagen.

Meer over deze vervoerder & verzendoptie lees je in ons helpcenter.

Pakket verzenden naar Engeland met DHL Europlus

DHL Europlus is dé verzendoptie voor de zakelijke markt. Er wordt geleverd tussen 08:00 en 17:00 uur, waarbij twee afleverpogingen worden gehanteerd. Is je klant er niet, dan wordt het pakket geleverd bij de dichtstbijzijnde DHL terminal.

Meer over deze verzendoptie lees je in hier.

Pakket verzenden naar Engeland met DHL Express

DHL Express levert zendingen over de hele wereld binnen 1 tot 3 werkdagen. Deze verzendoptie bevat standaard ‘On Demand Delivery’. Hiermee krijgt je klant de mogelijkheid om flexibele afleveringsmogelijkheden te kiezen, zodra jij het pakket hebt verzonden.

Het is mogelijk om met DHL Express te verzenden in België, door je eigen contract in te laden bij Sendcloud. 

Pakket verzenden naar Engeland met DPD Home

DPD is een toonaangevende vervoerder die efficiëntie garandeert. Met DPD Home verstuur je jouw pakketten naar je klant thuis. DPD levert naar Engeland binnen één tot drie dagen. Je kunt de pakketten versturen via een DPD Parcelshop of een gratis pick-up inplannen. Voor beide van deze opties gelden andere voorwaarden.

Meer over DPD home lees je in ons helpcenter.

Pakket verzenden naar Engeland met DPD Pick-up Point

Met name binnen Europa is DPD een grote vervoerder en ze hebben dan ook een uitgebreid netwerk van pick-up points, waarbij je klant het pakket zelf op kan halen wanneer het uitkomt. Verzend je via Sendcloud? Dan kun je DPD pick-up points combineren met de afhaalpuntkiezer.

De voorwaarden voor deze verzendoptie vind je in ons helpcenter.

Pakket verzenden naar Engeland met UPS Standard

UPS is de grootste vervoerder ter wereld en levert vanuit België naar Engeland binnen één à twee dagen. Door de dag specifieke schatting van de leverdatum worden je pakketten snel bij je klant geleverd.

Meer over deze vervoerder en verzendoptie lees je in ons helpcenter.

Pakket verzenden naar Engeland met UPS Express Saver

Moet een pakket snel en betrouwbaar worden geleverd? Dan is UPS Express Saver een goede verzendoptie. Voor zendingen buiten Europa geldt meestal een levering van gemiddeld 2 dagen.

Meer informatie over deze verzendoptie lees je hier.

Pakket verzenden met PostNL, GLS Euro Business Parcel & Shop Delivery

Tot slot is het ook mogelijk om te kiezen voor PostNL Abroad, GLS Euro Business Parcel en GLS Shop Delivery, indien je hier al een eigen contract voor hebt afgesloten met PostNL en/of GLS. Je voert het contract eenvoudig in in je Sendcloud omgeving!

Verzendkosten naar Engeland

Belastingregels in Engeland

Waar je ook rekening mee dient te houden, is de huidige belasting over de toegevoegde waarde (BTW) van 20%, die van toepassing is op producten die aan klanten in Engeland worden verkocht.

Als je producten verkoopt aan Britse klanten, wordt er bij de invoer BTW geheven op basis van de opgegeven waarde van het product. Verkoop je producten aan in Engeland gevestigde ondernemingen? Laat hen dan het BTW nummer vermelden op de factuur, zodat zij de BTW kunnen terugvragen aan de Britse Belastingdienst.

De Brexit: wat kun je verwachten?

In 2016 heeft het Verenigd Koninkrijk in een referendum (bekend als ‘Brexit’) besloten om de Europese Unie te verlaten.

Hoewel het nog altijd niet zeker is welke invloed de Brexit zal hebben op zendingen naar Engeland, moeten webshops zich voorbereiden op de volgende veranderingen:

  • Mogelijke invoerheffingen voor verzendingen uit EU-landen
  • Mogelijke nieuwe/strengere douanevereisten voor zendingen uit EU-landen;
  • Mogelijk langere transittijden en hogere verzendkosten

Na de Brexit kan het nodig zijn om nieuwe formulieren of uitvoerdocumenten mee te sturen met de verzending van producten naar Engeland.

Er wordt echter nog altijd onderhandeld over de Brexit en de komende maanden wordt er meer duidelijkheid verwacht, vanwege de deadline van 31 oktober 2019.

Wij adviseren webshops in ieder geval om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, zodat je je tijdig kunt instellen op veranderingen.

Meer over de Brexit lees je in dit artikel

Hoe kan Sendcloud jou helpen bij een pakket verzenden naar Engeland?

Ben je klaar om producten te verzenden naar klanten in Engeland? Laat Sendcloud je helpen!

Als klant van Sendcloud kun je een pakket naar Engeland (en andere Europese landen) verzenden via verschillende vervoerders, zoals hierboven genoemd.

Indien je wilt weten hoe het werkt, kun je vrijblijvend een demo aanvragen. Mocht je vragen hebben, plaats dan gerust een reactie: we helpen je graag!

Lees ook: 10 tips voor probleemloos internationaal verzenden in 2020

Leave a Reply